Ο Ορέστης Καρνέζης πέρασε από «κυκλώνα» αμφισβήτησης αλλά παρότι υπήρχε δυσπιστία, κατάφερε να επιστρέψει και να κερδίσει με την δουλειά του θέση βασικού όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και την Εθνική Ελλάδας.

«Ήταν δύσκολη η πορεία μου μέχρι τώρα, χρειάζεται προσπάθεια και να μην τα παρατάς», είπε ο διεθνής πορτίερο μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης

«Ήταν τα πρώτα δύο παιχνίδια και πραγματοποιήσαμε το απόλυτο. Είμαστε ικανοποιημένοι. Δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα, είμαστε και σαν λαός ενθουσιώδης και όλα πήγαν καλά. Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια όμως, πρέπει να αποδεικνύουμε τι μπορούμε να κάνουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα συμμετέχει σε πολλές διοργανώσεις. Και διοργάνωση με διοργάνωση, απαιτεί και ο κόσμος να μας βλέπει στα μεγάλ events».

-Φοβήθηκες όταν ήσασταν πίσω στο σκορ στην Λετονία στο πρώτο ματς;
«Δεν ανησύχησα καθόλου για το αποτέλεσμα επειδή πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα».

-Θεωρείς πως ικανοποιήσατε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο; Του άρεσε το παιχνίδι;

«Εμείς θέλαμε να ξεκινήσουμε με γρήγορο γκολ για να φύγει το μάγκωμα που μπορεί να υπάρξει σε τέτοια ματς. Εγώ που δεν είχα πολύ συμμετοχή στο παιχνίδι και το έβλεπα από πίσω, το ευχαριστιόμουν το θέαμα που έβλεπα, πάντως. Παίξαμε καλά και νομίζω έγινε ένα ωραίο ματς».

-Τα παιχνίδια τα είδα με τους Νικοπολιδη και Χαλκία και αμφότεροι, είπαν πως είσαι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και δικαίως είσαι βασικός…

«Χαίρομαι πολύ που ακούω να μιλάει τιμητικά ο Νικοπολίδης και ο Χαλκιάς για μένα και εύχομαι να τους φτάσω, τόσο σε συμμετοχές όσο και διακρίσεις».

-Υπάρχει μυστικό στο να γυρίσεις; Επειδή εσύ πέρασες έντονα την αμφισβήτηση…

«Ήταν δύσκολη η πορεία μου μέχρι τώρα. Χρειάζεται προσπάθεια και να μην τα παρατάς. Όταν δεν έχεις χρόνο συμμετοχής, δεν μπορείς να δείξεις πράγματα. Εγώ, δουλεύοντας παράλληλα, κατάφερα και επανήλθα. Το να ακούς τον καθένα ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου, εμένα μου αρκεί που είχα δίπλα μου ανθρώπους που πίστευαν σε μένα, δεν με ενδιέφερε το ευρύ κοινό να πει καλά πράγματα για μένα».

-Πως είδες τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να σας δει;
«Ήταν λίγο περισσότεροι από όσους περίμενα. Μακάρι σε όλα τα ματς να είναι έτσι και να έρθουν κι ακόμη περισσότεροι. Κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας για να τους δώσουμε χαρά και διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητά που βιώνει».

Πηγή: Sport-fm.gr