Μεγάλη απάτη με πειραγμένες αντλίες στο υγραέριο

Περίπου 500 πρατήρια διαθέτουν αντλίες που κλέβουν


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
8:39
12/06/2015
Μεγάλη απάτη με πειραγμένες αντλίες στο υγραέριο
3
loading

Αντλίες υγραερίου κίνησης που παρείχαν στους πρατηριούχους δυνατότητα παρέμβασης ώστε να παραδίδουν στους καταναλωτές μικρότερη ποσότητα από την αναγραφόμενη εντόπισαν στην αγορά, ύστερα από έλεγχο, υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα υψηλόβαθμα στελέχη της γενικής γραμματείας βιομηχανίας που μίλησαν στο Έθνος, εκτιμάται ότι περίπου 500 πρατήρια έχουν εγκαταστήσει τις συγκεκριμένες αντλίες.

Πρόκειται για τις αντλίες τύπου FALCON: FIRST, προελεύσεως Τουρκίας στις οποίες όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΑΠΕΝ διαπιστώθηκε: «Δυνατότητα μη εγκεκριμένης ηλεκτρονικής ρύθμισης της λειτουργίας του ως άνω τύπου εγκατεστημένων αντλιών, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευχέρεια στον πρατηριούχο - χρήστη της αντλίας να επεμβαίνει στη ρύθμιση της παραδιδόμενης ποσότητας υγραερίου σε βάρος του καταναλωτή, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων και των όρων του πιστοποιητικού συμμόρφωσης από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης της ΕΕ».

Οι ελεγκτές προχώρησαν σε ανάκληση της έγκρισης κυκλοφορίας του συγκεκριμένου τύπου αντλιών υγραερίου, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Η απάτη διαπιστώθηκε μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε 20 πρατήρια υγραερίου την περίοδο του Πάσχα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar toxotis

  500!!!!!!!!! Σχεδόν όλοι δηλαδή. Αν έχουν ούμπαλα στο Υπουργείο να τους υποχρεώσουν να τις αντικαταστήσουν με άλλες εγκεκριμένου τύπου , αλλιώς αφαίρεση άδειας λειτουργίας , αλλά τα έχουν ?????

 2. avatar M.L Gore

  Καλά κάνουν και κλέβουν τα λαμόγια .... Ο θάνατός σου η ζωή μου είναι η Ελλάδα δεκαετίες τώρα . Εδώ ούτε τα ονόματα των ιδιοκτητών και των επιχειρήσεων δεν ανακοινώνονται για να προστατέψουν εμάς . Μέχρι και φωτογραφίες των βενζινάδικων έπρεπε να βλέπαμε ...
  Μήπως υπάρχει , ή υπήρξε ποτέ κράτος που θα τους πάρει τα κεφάλια ; Και ποία θα είναι η εξαντλητική και παραδειγματική ποινή για να έχουμε ρώτημα ; ; ;
  Καλά κάνετε ρε ! Συνεχίστε να κλέβετε όσοι μπορείτε !

 3. avatar The Brous

  Δεν μας λετε και ποια ειναι αυτα για να μην συνεχιζουν και μας κλεβουν. Επισης να εχουμε μια εικονα πως μοιαζουν αυτες οι αντλιες για να το βλεπουμε και μονοι μας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει