Ένα ανησυχητικό γεγονός συνέβη στη Μονεμβάσια νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Μαϊου. Άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης, έδειρε άγρια Ολλανδό κάτοικο Μονεμβάσιας που τον πέρασε για Γερμανό.

Όπως γράφει το notosnews.gr ο 65χρονος Ολλανδός Ανδριάνο Βάντερμπουργκ, κατά τη συνήθειά του, έκανε τον πρωινό του περίπατο, μαζί με τα σκυλιά του, στην παραλία της Μονεμβάσιας. Επιστρέφοντας σπίτι σταματάει ένα αυτοκίνητο και ο συνοδηγός, γύρω στα 45, εύσωμος κι επιθετικός πλησιάζει τον ανύπτοπτο Ολλανδό και των ρωτά: «Είσαι Γερμανός;». Ο 65χρονος απαντά: « «Όχι, είμαι Ολλανδός…». Ο 45χρονος, Έλληνας, του επιτίθεται με γροθιές λέγοντας: «Γερμανός ή Ολλανδός το ίδιο μου κάνει… Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα…» Οι γροθιές πέφτουν βροχή. Ο Ολλανδός πέφτει κάτω και ο Έλληνας τον κτυπά με κλωτσιές στο πρόσωπο συνοδεύοντας τα κτυπήματα με βρισιές.

Ο δράστης, έχοντας τσακίσει τον αιφνιδιασμένο Ολλανδό, απομακρύνεται με το αυτοκίνητο. Οι περίοικοι ενημερώνουν την Ελληνίδα γυναίκα του η οποία σε 5 λεπτά έχει καταφθάσει με τον γιό τους. Ενώ προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει το μαύρο αγροτικό εμφανίζεται και πάλι. Ο συνοδηγός έξαλλος επιχειρεί δεύτερη επίθεση. Τον αποτρέπει, ευτυχώς, ο οδηγός του αγροτικού ο οποίος και φροντίζει να απομακρυνθούν.

Ο άτυχος Ολλανδός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ κατάγματα στο πρόσωπο καθιστούν την κατάστασή του σοβαρή.

Πρόκειται για συνταξιούχο ηλεκτρολόγο – μηχανολόγο από την Ολλανδία. Από το 1992 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Μονεμβάσια την οποία και λατρεύει.

Σήμερα έγιναν δύο συλλήψεις εν ω προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.