Μια ακόμη υπόθεση φαίνεται πως… χάνεται στη μετάφραση. Και αυτό γιατί μετά την υπόθεση της Siemens και η πολύκροτη δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μοιάζει να «μπλοκάρει» λόγω του αμετάφραστου βουλεύματος αφού μεταξύ των 35 κατηγορουμένων βρίσκεται και ένας Σέρβος υπήκοος.

Η δίκη ξεκίνησε για να διακόψει για τις 6 Οκτωβρίου, με τον συνήγορο υπεράσπισης του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, Τάκη Μιχαλόλια, να ενημερώνει το δικαστήριο για το αίτημα που είχε υποβάλει πριν από περίπου ένα χρόνο ζητώντας τη μετάφραση του βουλεύματος στην μητρική του γλώσσα του εντολέα του.

Τότε το αίτημα είχε απορριφθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ωστόσο , μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αναβολή της υπόθεσης της Siemens λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος επανήλθε και στις 28 Ιουλίου, απέστειλε σχετικό έγγραφο στη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας τη μετάφραση του βουλεύματος στη σερβική γλώσσα ,το αργότερο έως 12-8-2016. Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε και τη μετάφραση της κλήσης και των αποδεικτικών επίδοσης ώστε ,όπως αναφέρει, να υπάρξει έγκυρη συνεπίδοση προς τον κατηγορούμενο και στον ορισθέντα στην Ελλάδα αντίκλητο δικηγόρος του.

Μάλιστα, ο δικηγόρος Θανάσης Βαρλάμης είπε σήμερα ,απευθυνόμενος στο δικαστήριο , πως έχουν την πληροφορία ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσει πως το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017!

Έτσι, ο κ. Μιχαλόλιας, επικαλούμενος και την σχετική απόφαση για την υπόθεση της Siemens, ζήτησε να κηρυχθεί άκυρη η κλήτευση του κατηγορουμένου και να αναβληθεί η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καλούνται να λογοδοτήσουν, συνολικά 35 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων γνωστά τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, κατά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η υπόθεση αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 οι οποίες φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα εκατομμύρια ευρώ καθώς, σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.