Τα ίχνη του χρήματος φαίνεται πως ακολούθησαν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να ρίξουν φως σε σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών που φέρεται να πρωταγωνιστεί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης, καλείται την Παρασκευή να δώσει εξηγήσεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση και προετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή προκειμένου να αντικρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας.

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις και οι offshore

Μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και αποκαλυπτικά στοιχεία που έφτασαν στο γραφείο της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη από το Μονακό αποκάλυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την διαδρομή του μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών αλλά και τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Κομβική εταιρία στην πολυδαίδαλη διαδρομή εμφανίζεται, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η offshore Ιντεράξιον η οποία φέρεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή να συνδέεται  με τον  κ.Λιακουνάκο.

Οι πληροφορίες θέλουν τις δικαστικές αρχές να έχουν στα χέρια τους στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την Σουηδική εταιρία Έρικσον που προμήθευσε στη χώρα μας τα τέσσερα ιπτάμενα ραντάρ που θα τοποθετούνταν στα Βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκάφη Εμπράερ και αποτελούσε αντισταθμιστικό πρόγραμμα για τη σύμβαση του αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να φτάνουν στην «Ιντεράξιον» πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα. Εκεί το ποσό σπάει , όπως έλεγε αρμόδια πηγή, και διοχετεύεται σε  δυο άλλες εταιρίες , τις «Χαϊγουντ» και «Ρέα».

Διαχειριστής της «Χάιγουντ»  εμφανίζεται ο Γιώργος Καμάρης ο οποίος μάλιστα εκλήθη ως μάρτυρας από την ανακρίτρια και ακολουθώντας την ίδια γραμμή που έχει χαράξει και σε άλλη υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος φέρεται να  προχώρησε σε αποκαλύψεις. Ο κ. Καμάρης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε ως πραγματικό ιδιοκτήτη της επίμαχης εταιρίας τον   πρώην Διευθυντή της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών , επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκος.  Όσον αφορά την δεύτερη εταιρία (ΡΕΑ) ο χρηματιστής και κατηγορούμενος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου , Πέτρος Χριστοδουλίδης, εκλήθη από την ανακρίτρια και ήταν κατηγορηματικός πως εκείνος είχε εντολή από τον κ .Καμάρη.

Το πρόσωπο «κλειδί»

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται και το πρώην στέλεχος της Έρικσον , Λις Ολοφ Νένζελ , που φέρεται ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρίας. Ο Νένζελ εμφανίστηκε οικειοθελώς στην ανακρίτρια  και σύμφωνα με πληροφορίες  έδωσε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών από τους οποίους έφυγαν εμβάσματα και κατέληξαν σε λογαριασμούς της «Ιντεράξιον» στην τράπεζα HSBC στο Μονακό . Η συγκεκριμένη μαρτυρία άνοιξε το δρόμο για να υποβληθούν νέα αιτήματα δικαστικής  συνδρομής με το Μονακό όμως να μην απαντά καθώς από το 2003 η «Ιντεράξιον» δεν υφίσταται. Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές προχώρησαν και σε άλλο αίτημα και τα στοιχεία τελικά έφτασαν στην ελληνική δικαιοσύνη μέσω  eurojustice.