Ο κορονοϊός χτύπησε για δεύτερη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου ανατρέποντας τον προγραμματισμό του για τα επόμενα 24ωρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά και επιτελείς του νοσούν με covid και όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος μέσω των social media «οι αγκαλιές και τα φιλιά της προεκλογικής περιόδου είναι πάντα πολύ ευχάριστα, ενίοτε όμως έχουν και ένα τίμημα. Σήμερα (σ.σ. χθες) έκανα το τεστ του Covid και είμαι θετικός».

Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία ενόχληση στον λαιμό ενώ για τρεις μέρες θα παραμείνει στο σπίτι του. Εάν διαγνωστεί αρνητικός τις επόμενες μέρες τότε θα επανέλθει μετά την Τρίτη στις προεκλογικές του περιοδείες.

Θετικοί όμως βρέθηκαν και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας.

Έτσι, ενώ σήμερα θα βρισκόταν στην Χαλκιδική και θα περιόδευε σε Νικήτη, Μουδανιά και Ιερισσό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει το πρόγραμμά του, ενώ ακύρωσε και την ιδιωτική επίσκεψη που θα έκανε στο Άγιο Όρος μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Την ίδια ώρα πάντως ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την φορολογία μαίνεται και μάλιστα δείχνει μέρα με την ημέρα να κλιμακώνεται.

Η ΝΔ αντέδρασε με έντονο τρόπο στην ξαφνική στροφή του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε ότι δέχεται να κατατεθούν τα προγράμματα της ΝΔ και του κόμματός του στο Γενικό Λογστήριο του Κράτους αλλά έθεσε ως προϋπόθεση να γίνει ένα debate ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην οδό Πειραιώς μιλούν για νέα ψέματα και προσπάθεια να πετάξει και πάλι την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Τσίπρας καθώς υποστήριξε ότι στο κοστολογημένο πρόγραμμα της ΝΔ έχει συμπεριληφθεί μόνο ένα από τα προαναγγελθέντα μέτρα, οι αλλαγές στο μισθολόγιο. «Όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη (αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αύξηση δαπανών για την Υγεία κλπ) δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο» ανέφερε, προκαλώντας την οργή της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της ΝΔ τόνιζαν πηγές από την Πειραιώς έχουν ποσοτικοποιηθεί ως οφειλόταν για τις ανάγκες κατάρτισης του Προγράμματος Σταθερότητας και αναφέρονται σε αυτό.

Κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακριβώς επειδή δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στα ψέματα και καλούν για ακόμα μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το Πρόγραμμά του προς ποσοτικοποίηση για να μάθουμε πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ.

Είναι εντυπωσιακό, σημειώνουν στην ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τέτοιο πανικό που πηγαίνει από την μια παλινωδία στην άλλη και μια εκλογική αναμέτρηση μετά αναγνωρίζει έστω και με όρους ότι πρέπει να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του.

Όπως τονίζουν στη γαλάζια παράταξη, πρέπει να γίνει επιτέλους ξεκάθαρο τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ να πουν ποιους φόρους προτίθενται να επιβάλουν και εάν σκοπεύουν να θέσουν εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με νέο πλαίσιο εποπτείας και αναβολή επ’ αόριστον της επενδυτικής βαθμίδας.

Όσο για τον κ. Ανδρουλάκη ακούγοντας και τα όσα είπε το βράδυ της Παρασκευής από την Σητεία περί προσπάθειας τρομοκράτησης του λαού με το «φάντασμα της δεξιάς» αλλά και παρουσιάζοντας την πρόταση για κοστολόγηση των προγραμμάτων ως δική του ιδέα κορυφαία στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι τέτοια ρητορική και ύφος είναι πιο παλιά και από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 του Ανδρέα Παπανδρέου.