Την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει εκτός κυβέρνησης, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Αυτό προκάλεσε αρνητική κριτική ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όχι μόνο εμείς, φυσικά και οι Γερμανοί και κάθε άλλη χώρα, κάθε άλλος λαός, οι εκπρόσωποι των πολιτών οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πως τοποθετούμαστε. Διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης και συνεργασίας, αν αρχίσουμε να δείχνουμε ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο δεν θα οδηγηθούμε πουθενά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ, προφανώς, διαφωνώ με πολλές τοποθετήσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προφανώς δεν έχω τις δικές τους αντιλήψεις, αλλά από κει και πέρα κάθε λαός εκλέγει την κυβέρνησή του και μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναζητήσουμε όλοι τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Αυτό το κλίμα της εχθρότητας βλάπτει την κοινή μας υπόθεση στην Ευρώπη».