Αρκετά ήταν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν -ιδίως στο διαδίκτυο- στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, παρά τη διαβεβαίωση από πλευράς υπουργείου Παιδείας ότι η ροή των μαθημάτων είναι ομαλή. Μάλιστα, το γεγονός αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα», αναφέρει σε σημερινό του σχόλιο το γραφείο Τύπου του κόμματος, που προσθέτει: «Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε». Επίσης, τονίζει πως «το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου ήταν συνδεδεμένα σήμερα (18/11), σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Παρόλα αυτά, με την τηλεκπαίδευση να ξεκινά σήμερα και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπήρξαν αναφορές πως το σύστημα παρουσιάζει ξανά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν καταφέρνουν να συνδεθούν, ή δεν μπορούν να κάνουν σωστά τα μαθήματα.

Για τις περιπτώσεις αυτές, πηγές του υπουργείου Παιδείας, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις χαρακτήριζαν «μεμονωμένες» και επισήμεναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα.