«Η εθνική ασφάλεια μιας χώρας θωρακίζεται από την οικονομική της αυτοτέλεια. Και η Ελλάδα, μήνα με το μήνα, γίνεται οικονομικά αυτοτελής» τόνισε κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Δίνουμε μια μάχη και την κερδίζουμε, αποδεικνύοντας ότι οι επίπονες προσπάθειες του λαού μας δεν πήγαν χαμένες. Για πρώτη φορά μετά από περίπου 30 χρόνια όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι θα έχουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό. Και αυτό πιστώνεται στη δική μας παράταξη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι «όταν κάποιοι άλλοι μιλούσαν γενικά και αόριστα για επιστροφή στη δραχμή και για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, εμείς δώσαμε μάχες εμπροσθοφυλακής, έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ από την ίδρυση της έβαζε πάντα «πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα» και σήμερα είναι το κόμμα που «καλείται να αποτελέσει το επίκεντρο παραγωγικής πολιτικής».

«Και όλα αυτά, διότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει συνιστώσες και ενώνει τους Έλληνες» τόνισε, σημειώνοντας ότι «εχθρός είναι τα προβλήματα του τόπου» και συνέχισε : «Ενωμένοι οι Έλληνες κάνουμε θαύματα. Αυτό το θαύμα συνεχίζουμε ενωμένοι, ως μια γροθιά».

Ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς «συσπειρώνει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας» και «κερδίζει το μεγάλο στοίχημα να κρατηθεί όρθια η πατρίδα, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και βασιζόμενος στο τρίπτυχο: αξιοπιστία, συνέπεια, εμπιστοσύνη». Τόνισε ότι «το 9ο συνέδριο της Ν.Δ δεν είναι μόνο μια κορυφαία εσωκομματική πολιτική διαδικασία, αλλά αφετηρία ριζικών αλλαγών για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον ενισχυμένο ρόλο του ΥΜΑΘ με τις νέες αρμοδιότητες και τον στρατηγικό του ρόλο μετά την επανασύσταση του. Σημείωσε, ότι «το νέο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι το στρατηγείο για την εθνική ασφάλεια της χώρας» και αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη να λειτουργεί ως το «το υπουργείο ανάπτυξης της Β. Ελλάδας», καταφέρνοντας να προτάξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.