Απόστολος Δοξιάδης σε ΣΥΡΙΖΑίους: Ποια Δόμνα Μιχαηλίδου, δικά μου λόγια ήταν άνανδροι

Ο συγγραφέας βγαίνει μπροστά για να υποστηρίζει τη νέα υφυπουργό Εργασίας Δόμνα μετά τον σάλο για τα γεγονότα του 2018


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:31
13/07/2019
Απόστολος Δοξιάδης σε ΣΥΡΙΖΑίους: Ποια Δόμνα Μιχαηλίδου, δικά μου λόγια ήταν άνανδροι
46
loading

Η νέα υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου έχει γίνει θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο λόγω του νεαρού της ηλικίας της, αλλά και για παλιότερες δηλώσεις που τις καταλογίζουν σχετικά με τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και τη «συλλογική ψυχική νόσο».

Το θέμα αναδείχθηκε στα social media, αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Κώστας Αρβανίτης. Πάντως, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, σε μια εκτενή ανάρτηση στο facebook με τίτλο «ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, MEA VERBA: ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε.

Τα συγκεκριμένα λόγια της που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της. Σχολιάζοντας εκείνη κάτι που υπήρχε στο βιβλίο, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει έκταση ή να αναπαράγει το σχόλιό μου επακριβώς--αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης: το βιβλίο, που υπήρχε και ήταν εκεί. Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της».

Η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη

«ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, MEA VERBA: ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ

Νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω στις επιθέσεις κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου για τα όσα είπε στην κοινή παρουσίαση του βιβλίου μας (εμού και εκείνου) με τον αείμνηστο Σταύρο Τσακυράκη, ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ. Αυτή έγινε στις 29 Μαρτίου 2018 στο Public. Η Δόμνα παρέστη στην εκδήλωση, μαζί με τους δύο συγγραφείς και τον συντονιστή Πάσχο Μανδραβέλη, με δική μας πρόσκληση, ως εκπρόσωπος μιας νεότερης γενιάς, για να δώσει μια άλλη, προσωπική ματιά. Απαντώ εγώ λοιπόν καθώς, προς μεγάλη μας θλίψη, ο άλλος συγγραφέας δεν μπορεί να το κάνει.

Τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε.

Τα συγκεκριμένα λόγια της που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της. Σχολιάζοντας εκείνη κάτι που υπήρχε στο βιβλίο, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει έκταση ή να αναπαράγει το σχόλιό μου επακριβώς--αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης: το βιβλίο, που υπήρχε και ήταν εκεί. Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της.

Μέσα στη χαλαρότητα μιας παρουσίασης βιβλίου λέγονται πολλά. Η Δόμνα πληρώνει, ούτως ειπείν, την επιμέλεια των εκδόσεων Μεταίχμιο να φροντίσουν να βιντεοσκοπηθεί η εκδήλωση. Αυτό δυστυχώς, και φυσικά χωρίς πρόθεση των εκδοτών, δίνει σήμερα δίνει υλικό για αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Αυτό δεν με πειράζει--όποιος θέλει να κάνει αντικυβερνητική προπαγάνδα θα βρει τρόπο να τον κάνει, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η επίθεση σε έναν νέο άνθρωπο, και η παραποίηση των συνθηκών, του περιεχομένου και της αφορμής των λόγων της.

Πολλοί που διαμαρτύρονται για τη μη συμμετοχή αρκετών γυναικών στην κυβέρνηση, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιτεθούν με λύσσα στο νεότερο μέλος της, μια νέα γυναίκα, για λόγια που είπε ένας πολύ μεγαλύτερος άνδρας. Αυτό είναι άδικο. Και, λέω για τους άνδρες που το κάνουν, άνανδρο. Όσοι θέλουν να κάνουν τα παλικάρια λοιπόν, ας χτυπήσουν εμένα.

ΥΓ. Στη φωτογραφία παραθέτω τη σελίδα από το δικό μου βιβλίο, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, που εκδόθηκε μετά. Το κάνω γιατί εδώ παρουσιάζω την άποψη με πιο δομημένο τρόπο. Η Δόμνα όμως σχολίαζε πιο πρόχειρη μορφή της ίδιας περίπου άποψης, όπως την έγραφα στο βιβλίο μας τον Σταύρο. Αυτή βρίσκεται αναρτημένη, στο πρώτο σχόλιο».

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα και η πρώτη της ανάρτηση

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη, η Έλενα Ακρίτα έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook: «O Απόστολος Δοξιάδης, με μακροσκελές του κείμενο, δηλώνει πως το επίμαχο σημείο περι δικτατορίας και ‘ψυχικά νοσούντων’ δεν αντλήθηκε από τα λόγια της κυρίας Δομνας Μιχαηλίδου αλλά από το βιβλίο του. Μόνο που στο απόσπασμα που ο ίδιος παραθέτει ως τεκμήριο δεν υπάρχει το παραμικρό περι ‘ψυχικώς νοσούντων’.

Θέλω να πιστεύω πως δεν ισχύει αυτό: λογικά, πως η υφυπουργός Εργασίας δεν είναι φερέφωνο κανενός. Και να πω εδώ πως όσοι τιμούμε τις μνήμες μας και το ιστορικό παρελθόν που εντός τους φέρουν, δεν είμαστε ‘ψυχικά νοσούντες’ - τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Κι όσοι εμμέσως ή αμέσως υπήρξαμε θύματα της χούντας, μια χαρά καταφέραμε (ή έστω προσπαθήσαμε) να φτιάξουμε τη ζωή μας χωρίς εμμονές και ιδεοληψίες.

Και κάτι τελευταίο, Απόστολε. Όσοι διαφωνούν με την απόψεις σου δεν είναι απαραιτήτως ‘κακόβουλοι’: απλώς διαφωνούν με τις απόψεις σου.

Κι επειδή η Σύλβα με την Καλή ήταν συγκρατουμενες ‘τότε’ να σου πω πώς την περίοδο που συνέπεσαν οι δυο τους στην Ασφάλεια αλλιώς την περιγράφεις εσύ στο βιβλίο σου κι αλλιώς την θυμάμαι εγώ. Τα παιχνίδια της μνήμης προφανώς.

Υ. Γ. Επειδή η μητέρα μου και η αδελφή του Α.Π. Καλή Δοξιάδη, στην δικτατορία μοιράζονταν το ίδιο κελί, για ευνόητους λόγους σχόλια προσβλητικά ή επιθετικά σε αυτή την ανάρτηση θα διαγράφονται. Σεβαστείτε το, θερμή παράκληση».

Προηγουμένως είχε γράψει επίσης στο Facebook: «Παρτε θέση, κύριε Πρωθυπουργέ. «Ποιοι; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες; Η έκβαση αυτή της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο, παρά μία μεμονωμένη» ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, υφυπουργός Εργασίας για τους αγωνιστές της δικτατορίας. Στις φωτογραφίες μερικοί από τους ‘ψυχικά νοσούντες’ που βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από την χούντα. Αλέκος Παναγούλης. Νικηφόρος Μανδηλαράς. Ανδρέας - χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Αντρέα -Λεντάκης. Γιώργης Τσαρουχάς. Σάκης Καράγιωργας. Σπύρος Μουστακλής. Περικλής Κοροβέσης. Κίττυ Αρσένη».

Το σχόλιο του Κώστα Αρβανίτη

«Η νέα υφυπουργός Εργασίας έχει - ομολογουμένως - ενδιαφέρουσες απόψεις επί πληθώρας θεμάτων.

Εκτός του ότι υπερηφανεύεται για τις μεταρρυθμίσεις του ’13-14 - τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό - αποδεικνύοντας ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες ως αριθμούς σε πίνακα του ΟΟΣΑ, έχει πολλά να πει και για την Αριστερά στα χρόνια της δικτατορίας.

"Η απώλεια συναισθήματος δικτατορίας, η οποία είναι αντίστοιχη της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, στη συνέχεια μετατρέπεται σε βαθιά, συλλογική, ψυχική νόσο" γράφει το βιβλίο για το οποίο μιλά η υπουργός στο παρακάτω βίντεο, κάτι που τη βρίσκει σύμφωνη και την προβληματίζει.

Ας μας ενημερώσει η κυρία Μιχαηλίδου πώς ονομάζεται η νόσος, ποια τα συμπτώματα και αν αντιμετωπίζεται με κάποιο ταξίδι στη Μακρόνησο, με έναν βασανισμό ή μια εικονική εκτέλεση.

Ας μας ενημερώσει, μιας κι έχει προσωπική εμπειρία, ποιο στέλεχος της Αριστεράς "βιώνει την απώλεια της δικτατορίας ως απώλεια δικού του προσώπου".

Διότι τα στελέχη της Αριστεράς που αντιστάθηκαν, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και επέζησαν στα χρόνια της Χούντας, βιώνουν την απώλεια της δικτατορίας ως αιτία χαράς, αγαλλίασης, δικαίωσης των αγώνων τους. Και ναι, είναι ιστορικά

Διότι οι αριστεροί, στα χρόνια της δικτατορίας, βίωσαν στ’ αλήθεια την απώλεια δικών τους προσώπων.

Για να μη μπερδευόμαστε. Τη δικτατορία τη θρηνούν ως δικό τους πρόσωπο οι φιλοχουντικοί. Οι άνθρωποι που την ευαγγελίζονται και ελπίζουν στην επαναφορά της, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους "επικίνδυνους κομμουνιστάς".

Η ιστορία έχει τις οπτικές της. Δεν αντέχει όμως την αλλοίωσή της», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

46
σχόλια
 1. avatar Απλά πουλάτε …

  Την χυδαιότητα ,παντρεμένη με ιδεοληπτικη εμπάθεια και εμμονή σε ξεπερασμένα εμφυλιοπολεμικά μοντέλα ως μέσον πολιτικής ανάδειξης / επιβίωσης ! Αυτό είστε κ Ευρωβουλευτά(σικ)του Τσίριζα ! Απλά αισθάνεσαι κατάθλιψη για αυτές τις πρακτικές που δυστυχώς αποσπούν ψήφους από κάποιους νοητικά «βασανισμένους» πολίτες το 2019!!!μχ! Και σεις κάποτε ήσασταν δημοσιογράφος στην κρατική τηλεόραση ...που πληρώνουμε όλοι !

 2. avatar ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

  Κοριτσι μου, η ομορφια σου συναγωνιζεται τις γνωσεις σου. Μην δινεις σημασια τι λεει ο καθε πικραμενος ζαιος. Και τι δεν θαδινα να σε εβλεπα να αντιπαρατιθεσαι σε κανενα πανελ με κανενα Μπαλαφα, με κανενα Μπαλαουρα, με κανενα Βουτση, με κανενα Κυριτση, με κανενα Φλαμπουραρη να τους κανεις με τα κρεμμυδακια...Μια αλλα λεαινα. Βοηθα τον Κυριακο οσο μπορες γιατι ειστε πια η τελευταια μας ελπιδα μετα την ροζ λαιλαπα...

  1. avatar ομορφιες χαχαχα

   τερμα το τζαμπα ασυγκρατητε θαυμαστη, θα γραφεις στο beast και θα ψαχνεις διφραγκακι

 3. avatar Ντόναλντ duck

  Πράγματι επικίνδυνοι οι κομμουνιστές. Καθόλου άσχημη ιδέα να ανοίξουν πάλι τα νησιά.

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Περί ψυχιατρικοποίησης των αγώνων της Αριστεράς…
  Από την αναγνώστρια του περιοδικού Αντιγόνη Γαρυφαλλάκη, ψυχολόγο, λάβαμε και δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί:

  Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η τοποθέτηση της Υφυπουργού Εργασίας της νέας κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, στην οποία συμφωνούσε και υπογράμμιζε ότι η μνήμη των αγώνων της Αριστεράς
  αναφορικά με τη δικτατορία στοιχειοθετούν ψυχική νόσο και μάλιστα γενικευμένη σε συλλογικό επίπεδο.

  Γενικά, η ψυχιατρικοποίηση και η χρήση της ψυχικής υγείας στην καθημερινότητα δεν είναι κάτι νέο ή ασυνήθιστο. Όταν όμως χρησιμοποιείται στο δημόσιο λόγο έχει μία παραπάνω βαρύτητα λόγω ακριβώς του ρόλου και της συνθήκης. Τι θα πει ψυχική νόσος; Και ποιος τελικά έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ψυχική ασθένεια ως χαρακτηρισμό για ένα άτομο ή μία κοινωνική ομάδα; Είναι η ψυχική νόσος προσβολή; Και αν ναι, σε ποια εποχή μας παραπέμπει κάτι τέτοιο;
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/07/blog-post_870.html

 5. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

  Το σκυλολόι τής Προδοτικής Φασιστεράς επί τω έργω

 6. avatar δσα

  Παλι χαστουκια μαζεψατε αριστεροι απο τα lidl? Ακομα και οι δικοι σας αγωνιστες σας αδειαζουν ενας ενας. Πρωτα ο Μικης, τωρα ο Δοξιαδης και θα ακολουθησουν και αλλοι. Αυτα που εγραψε ο κυριος Δοξιαδης ειναι σωστα 100%, αλλα να προσθεσω οτι αυτοι που κολλησαν σε εκεινα τα χρονια και σε εκεινο τον τροπο σκεψης εν ετη 2019, αποσκοπουν στην εκμεταλλευση των αλλων και οχι στην απελευθερωση των αλλων. Με λιγα λογια, δενε ειναι αριστεροι παρα μονο στα λογια και στα χαρτια, ειναι επαγγελματιες πολιτικοι δηθεν ιδεολογοι, που τους αρεσει να διχαζουν και να προκαλουν γιατι διχως αυτα ολη τους η κοσμοθεωρια καταρρεει.

  1. avatar 667

   Δομνα θες καλα τα λες

  2. avatar @δσα

   Ψευτοπατριωτες και ψευτοχριστιανοι δεν θα γινουν οι αριστεροι παντως

 7. avatar Μια φορά συριζαίος για πάντα ψεύτης.

  Τα fake news των συριζαιων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό όπως και ο μισογυνισμος τους.

 8. avatar Κακώς ασχολούμαι και εγω

  Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν είναι αυτά που λέει ο κάθε Δοξιάδης.Αμπελοφιλοσοφιες από αυτούς που έχουν λύσει το βιοποριστικο πρόβλημα έχουμε χορτάσει.Θα μπορούσα να γράψω πολλά άλλα κακώς ασχολούμαι και εγω με τις αερολογιες του καθενός. Είναι γνωστά τα πραγματικά προβλήματα που δυστυχουν το λαό και ας αφήσουν τις...ψυχαναλυσεις σε ειδικότερους.Μηπως ακούσατε κάτι για καβαλημενα μυαλα;Το όλο θέμα κάτι τέτοιο ...μυρίζει.

 9. avatar Πολίτης α

  Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να τιμήσουν την ψήφο των Ελλήνων που τους ανέθεσαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα έναντι αδράς αμοιβής. Δεν είστε μια ομάδα φοιτητών του erasnus που κάνετε εκπαιδευτική εκδρομή, ούτε ομάδα αντιπολιτευτικής τζιχαντ. Συντονιστειτε με τους υπόλοιπους εκδρομείς και μη των άλλων κομμάτων, μπας και κάνετε και κάτι καλό για τον τόπο, ως συνελληνες και όχι ως κομματικα ντέφια...και αφήστε ολοι σας τη δημοκρατία ήσυχη πια...χορτάσαμε ρουβικωνοχρυσαυγιτες και ιδεολογήματα του ... Εκατέρωθεν.

 10. avatar Αντικομμουνισμός

  Από τα σχόλια και μόνον των αριστεριζοντων , είναι δηλον τοις πάσι ότι νοσούν ψυχικά.

  1. avatar @αντικουμμουνιστη

   Ψυχικα άρρωστη ειμαστε.Στα αλλα σκιζουμε παντως.Οποτε θες κερναμε βερικοκο

  2. avatar άλλο φιλώ άλλο φελό

   στους \'\'πασι\'\'\' περιλαμβάνονται και οι αριστερίζοντες φελέ

  3. avatar Ποιος ητον;

   Σολων Σολων, ο σοφοτερος εξ ολων, θες τον μισον η ολον;

 11. avatar κφφφ

  O τατσοπουλος στο βαθος θα κανει διαλλειμμα.Μετα πηγε να συνεχισει να (.) και την αλλη μιση Αθηνα

 12. avatar Η δεξιά του κυρίου

  Δοξιαδη μην ανησυχείς εισαι πιο φασιστας απο την υφυπουργό... ηρεμησε.

  1. avatar crocus

   Καλά εσύ έτσι και αλλιώς κανε μια βόλτα απο τον γιατρό σου και πες του οτι βλέπεις παντού φασίστες. α
   Αυτός κατι θα βρει να σου δώσει να συνέλθεις εκτός αν είσαι \"ψυχικά νοσούντας\" οπότε τα παράπονά σου στον Δοξιάδη. μπούρδα ε μπούρδα.

  2. avatar δσα

   Ανοιξε κανα βιβλιο αγραμματε. Που αναπαραγεις τις μπουρδες πουτ σου λεει το κομμα διχως ιδεα.

 13. avatar ατα ματα δοξιαδη

  η κυρια λεκτορας στα 32 της μεσα στα καυτα προβληματα της εργατιας, καριερα από τα 20 και με βαθια γνωση πως οι αγωνες ειναι παθηση, ψυχικη.

 14. avatar Ρασκόλνικωφ

  Η δεξιά είναι δεξιά! Στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και αντίθετη στις ανάγκες των πολιτών! Με βία, καταστολή, υποτιμητικά σχόλια για την Αριστερά και τους αγωνιστές της! Δεν αλλάζει, όσα χρόνια κι αν περάσουν! Όσο για τον ανεκδιήγητο Δοξιάδη... Δικός τους αναντάμ παπαντάμ!

 15. avatar .Douskas John

  οσα fake news και να πειτε η ιστορια δεν αλλαζει
  το ιδιο προσπαθυσανε να κανουν και οι χρυσαυγιτες και απλα εξαϋλωθηκαν.

  1. avatar Φούσκα εσυ;

   Η αλήθεια είναι πως για να μεγαλουργήσει πάλι η πατρις θα πρέπει να εξαλειφθούν οι ιδέες του κομμουνισμού όπως σε όλες της χώρε του πλανήτη.

  2. avatar .John Douskas

   το μυαλό σου και μια λίρα μαϊμού που χαθηκαν οι χαφιεδοχουνταρες.
   βγάλαν τη στολή του ναζί
   φόρεσαν το γαλάζιο κουστουμάκι ασορτί με τη κουκούλα του παππού μαυραγορίτη και γυρισαν στο σπίτι τους μετα δόξης και τιμης
   εχεις ακουσει για ράλη για έβερτ για τσεκουροβοριδι ,για τον τσανακολειφτη της Φρειδερίκης μπαμπα του κουλού που γύρναγε στο τριτο ράιχ απο τραπεζι της βερμαχτ σε τσιμπουσι της γκεσταπο με τα κουταλια στη τσεπη, για βαρδινογιαννοκεφαλογιαννηδες κλπ κλπ;;
   σιγα ρε μη χάθηκαν οι μαυραγορίτες και οι δοσιλογοαπογονοί τους

 16. avatar Social Distortion.

  Εντάξει η Ακρίτα, μπορώ να τις προσαψω χίλια πράγματα αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η δουλειά της.
  Αυτό το (...), ο Αρβανίτης, το (...) τι πετάγεται?

  1. avatar @Social

   Ποσα σου δωσανε να μαζεψεις τους φελους του φασιστες στο μαντρι της ΝΔ;

  2. avatar αντε στη γουρνα σου ρε κοτζαμάνη ναζισταριό

   χρυσοχοϊδογάλανο αυγο-nazi εγινες και τροχονόμος σχολίων εκτός newsbeast
   να σου ζητάνε προφορικά άδεια φασισταριό ή να την πρωτοκολλούν κιολας;;

   1. avatar περαια

    εσεις οι σταλινιστες ......κανατε το μητσοτακη αριστερο...εσεις τον φερατε στην εξουσια....σκουζεις ακομη φορομπηχτη??καπιταλα???σκαφατε?????ξεπουλητη?????

   2. avatar γκαριζει ο συριζοσκυλος

    που χορευε με τη χρυση αυγη στη πλατεια..που δεν τους δικασε ποτε.....που εχει ολα τα κλεφτοπασοικα στη μαντρα του...που εκανε την ερτ συριζοφασιστικο καναλι με καψωχοακριδες......καραγκιοζη βολεμενε βαρεμενε......ξεφτιλισμενε.....

   3. avatar σε βολεψε ο φασιστοαρβανιτης?????

    γι αυτο σκουζεις??ολα θα τα μαθμε οσα κανατε...θα σας παρει ο διαολος.....σταλινοφασιστα μαδουρε κοκαλη σαβιδη κοντομηνα κουικ παντοφαλκηδες ζουραρηδες....ξεφτισμενοι και ξεπεσμενοι [...]

   4. avatar συριζοφασισταριο του συριζα …..κοκαλια της παναγοπουλας…..

    μας το παιζετε και επαναστατες τωρα>>>>???????καπιταλες θατσεριστες πινοσετες ξεφτιλισμενοι......η αρβανιτα μας κανει την αριστερη παπια που βολεψε ολο το σοι του...μας αποκαλουσε φασιστεςοσοι διαφωνουσαμε με το σταλινισμο.....παρτε λοιπον σταλινομαδουροι 8 χαστουκια μπας και στρωσετε

   5. avatar criskalts

    Ο λάκης που θα έφευγε από το μπιστ....
    αλλά τι ζητάω, μπέσα από τρολοσφυριζαίο;;
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΑ

   6. avatar Social Distortion.

    Ο μπαμπάς σας είμαι. Άντε τώρα να προσκυνησεις την go back madam Merkel και τον, τέτοιο κακό να μην μας βρει Trump, σαν καλός αριστερός αγαπάω τα κότερα και την χλιδα και πουλαω συντροφια και ιδεολογίες.
    Στα τέσσερα, στα τέσσερα σκουλήκι.

    1. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

     Μην λες αλήθειες ενοχλείς τους πολυπολιτισμικούς ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΊΣΤΕΣ

    2. avatar social abortion

     σκουλήκια η παρέα στη γούρνα - κομμα σου ράλλη μαυραγορίτη κομματάρχη γκαουλάιτερ

 17. avatar κυλησε ο φελοσοφος και βρηκε τη τρουπα του

  φελέ !
  ανθυποφελέ
  γαλαζιε βδελοφελόσοφε
  μέμφεσαι τον εκδοτικό οικο που βιντεοσκοπησε τη χαλαρή οπως διατείνεσαι ανταλλαγη πλατωνικών ερυγμών με την χαριτόβρυτη νύφη του νυμφίου κουλη και σχολιάζεις χυδαια τον αλεκο που τον \'\'\'συνέλαβαν\'\'\' να καπνιζει ενα κερασμένο πούρο πανω σε ενα πλεούμενο που τον φιλοξένησε ανευ ανταλλάγματος για δυο μερες;;
  φελόσοφε αντε να προσκυνήσεις εκεινον τον ρουφιανο που τραβηξε και πουλησε βιντεο και φωτο
  ανηκει στη θλιβερη συνομοταξία σου
  αυτη των κοιλιόδουλων σφογγοκολάριων του βυζαντινισμού

  1. avatar @κυλησε ο φιλόσοφος

   Το ότι δεν έχεις θετικές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που συμφωνούν μαζί σου, απλά σε ένα δεξιό σάιτ όπου 9 τους 10 είναι ΝΔουλες το βρίσκουμε περιττό να κάνουμε εγγραφή. Ασ´τους να χτυπιούνται σαν τα ψάρια στο δίχτυ, κατά βάθος γνωρίζουν την αλήθεια. Σε λίγο καιρό ούτε ένας απ´αυτους δεν θα παραδέχεται ότι ψήφισε ΝΔ.

   1. avatar άλλο φιλώ άλλο φελό

    φελόσοφος!
    η φιλοσοφία ανηκει στις παραφιλίες, αλλη ανωμαλία
    η φελοσοφία ειναι αξιοσέβαστη και προσοδοφόρα εμπορική ενασχόληση...
    βουλώνει με φελολογηματα ντενεκέδες που μπαζουν απο παντού ο φελόσοφος
    οχι , δεν τους ενδιαφερει τους ντενεκεδες η αναζητηση τεκμηριωμενης αληθειας
    αληθεια ειναι το ατομικο συμφερον τους
    οι απογονοι ραλληδο -εβερτ κλπ φρειδερικοτσάτσων δε γνωριζουν την εννοια ντροπή

  2. avatar για αυτες τις ανοητες επιλογες και καπιταλιστικες προτιμησεις σας δε θα ξαναβγειτε……

   στην υπογα θα μεινετε......πατε και με τα κοτερα των εφοπλιστων σας κανα ταξιδι στο ντουμπαι.....που πηγε η ψευταλεξαινα κατινα.....σαχλαμαροσυριζακια......θα βγουν πολλα στη φορα ακομη δεν ειδες τιποτα

  3. avatar criskalts

   Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά οτι ο αστραπόγιαννος ποιητής της ούρδας και του ώλου, ΚΑΤΑΦΕΡΕ και πήρε (δύο φορές μάλιστα) ΜΟΝΟ αυτός, ΜΟΝΟ δεκάδες αρνητικές χωρίς ΚΑΜΙΑ θετική, σε απλά θέματα του Μπιστ που ΟΛΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο Stateless, πήραν ΜΟΝΟ δεκάδες θετικές χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ...
   Έτσι, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι τι εστί λουλίτσα ή παπαχαφιέ ή ΕΛΑΣ για να γελάς ή γαλαζοκολόκυθο κλπ εμετικά και πόση αξία έχουν η κρίση και η αντίληψή του.

 18. avatar tak tak

  ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.....

 19. avatar paolo

  ,,,αρχίσατε τις μα@@@ες σας ,,,,ξεπεσμένοι δημοσιογραφοι...

 20. avatar ..

  Έχουν λυσσαξει να πιαστούν από κάπου να κάνουν αντιπολίτευση. Νομίζουν ότι ο κόσμος ζει ακόμα στο 1950 και δε ξερει τί του γίνεται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει