Εντείνονται οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν, πότε και το πώς θα στηθούν οι κάλπες, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγα Γεροβασίλη απέναντι σε αυτή του Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ενώ αργά το βράδυ άλλαξε την ώρα της ομιλίας του και όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του, μετά από σχετικό του αίτημα στο Προεδρείο του Συνεδρίου. Έτσι αναμένεται να μιλήσει σε λίγη ώρα, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γεωργία Λοτσοπούλου, σήμερα θα διευκρινιστεί αν εκτός από υποψηφίους θα υπάρξουν και κάλπες.

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή έχουμε δυο υποψηφίους, αλλά δεν ξέρουμε αν θα στηθούν κάλπες για εκλογή προέδρου. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα τεθεί εκτός της εισήγησης του προέδρου για διεξαγωγή εκλογών στις 10 Μαρτίου με υβριδικό τρόπο σε ψηφοφορία και το ψήφισμα που διακινήθηκε χθες και ζητάει να μη γίνουν εκλογές για κανένα όργανο μέχρι τις ευρωεκλογές».