Την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη παραχώρησε η Ηλέκτρα – Ρώμη Δόχτση , το μεσημέρι της Κυριακής, στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα.

Η Ηλέκτρα – Ρώμη Δόχτση εξελέγη πριν από ένα μήνα πρόεδρος του κόμματος Βολτ Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Ηλέκτρα – Ρώμη Δόχτση εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «λόγω της τρανς ταυτότητας, έχω δεχθεί και γω σχόλια όπως «δεν χρειάζεται να το λες», «Ηλέκτρα δεν είσαι; Πρέπει να λες ότι είσαι τρανς;». Την θηλυκή μου πλευρά την θυμάμαι ανέκαθεν, δηλαδή πάντα υπήρχε αυτό. Βέβαια, μεγαλώνοντας στην Κατερίνη, υπήρχε πολύ το «πρέπει να μπω σε ένα τελείως ανδρικό καλούπι» οπότε αυτό το είχα πνίξει για 22 χρόνια. Τα τελευταία 4 – 5 χρόνια είμαι είναι που είμαι out αλλά εγώ το ήξερα από πάντα».

«Είναι σχετική η ερώτηση αν η οικογένεια μου ήταν όσο δίπλα την χρειαζόμουν. Πάντα θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα. Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και έχουμε μια καλή σχέση αυτή τη στιγμή».

«Μου συνέβη ένα πολύ περίεργο περιστατικό στην Κοπεγχάγη μόλις είχαμε κάνει κάτι παρουσιάσεις εκεί. Επέστρεφα, αργά το βράδυ, έρχονται δυο αγόρια, μου λένε «που πας μόνη σου;» και φαίνονταν ότι ήθελαν να μου επιτεθούν με κάποιο τρόπο. Είδαν το σύμβολο στο κολιέ μου, ήξεραν τι σημαίνει και ξαφνικά με ρώτησαν αν είμαι τρανς. Απάντησα «ναι» και ξαφνικά άλλαξε εκεί πέρα η διάθεση τους και προσπάθησαν να φύγουν προς τα πίσω. Θεωρώ ότι φοβήθηκαν επειδή κατάλαβαν πως είμαι τρανς, είναι η πραγματική έννοια της τρανσφοβίας που αυτά τα άτομα δεν θα ήθελαν να βιάσουν μια τρανς» πρόσθεσε, ακόμα, η Ηλέκτρα – Ρώμη Δόχτση στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού στο MEGA.

Αμέσως μετά την προβολή της συνέντευξης, δε, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής επέλεξε να διευκρινίσει τα εξής για τον προσδιορισμό «πρώτη τρανς γυναίκα πρόεδρος ελληνικού κόμματος. «Έχω και γω τον προβληματισμό γι’ αυτή την ταμπέλα, όχι γιατί κατεβαίνει αλλά γιατί το παρουσιάζουμε έτσι. Η ίδια, βέβαια, θέλει να παρουσιάζεται έτσι αλλά νομίζω ότι βοηθάει σε πάρα πολλές περιπτώσεις γιατί η κοινωνία, δυστυχώς, είναι ακόμα λίγο πίσω. Οπότε καλό είναι να ερχόμαστε λίγο πιο μπροστά».