Διευκρινίσεις για το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν και το πώς αυτό επιβεβαίωσε την ώρα θανάτου της, την οποία είχε εξ αρχής προσδιορίσει ο ιατροδικαστής που μπήκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, δίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων στο Newsbeast.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

«Τα ηλεκτρονικά μέσα ήρθαν να επιβεβαιώσουν κάτι που γνωρίζαμε αλλά και να μας δώσουν πληροφορίες που δεν ήταν εφικτό να έχουμε από τη νεκροτομή. Το ρολόι μπορεί να καταγράψει βιομετρικά στοιχεία και να συμπεράνουμε από αυτά την ώρα θανάτου. Το σημαντικό είναι πως μας έδωσε τους παλμούς της κοπέλας σε αρχικό στάδιο πριν από τον θάνατο και είδαμε έτσι την κατάστασή της και την καρδιακή της λειτουργία» τονίζει ο Γρηγόρης Λέων.  

Όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής ένας βασικός ρόλος που έχει είναι να πραγματοποιήσει μια αξιόπιστη εκτίμηση για την ώρα και το είδος του θανάτου. «Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται κατά την αυτοψία από την εξέλιξη κάποιων μεταθανάτιων φαινομένων όπως η απόψυξη του σώματος, οι πτωματικές υποστάσεις, πτωματική ακαμψία κ.α.» διευκρινίζει.

«Η εκτίμηση του ιατροδικαστή για την ώρα του θανάτου είχε γίνει εξ αρχής, το ρολόι απλά την επιβεβαίωσε» αναφέρει o πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Από την αρχή είχαμε κάποια βασικά δεδομένα. Τον τρόπο θανάτου και την αιτία» επισημαίνει ο Γρηγόρης Λέων και επαναλαμβάνει, όπως είχε πει από τις πρώτες ημέρες της δολοφονίας της Καρολάιν στο Newsbeast, ότι ο θάνατός της ήταν αργός, βίαιος και βασανιστικός

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

Πώς αποδείχτηκε ότι ο πιλότος έλεγε ψέματα για την ώρα που έμεινε αναίσθητος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εξηγεί πως στο σπίτι της δολοφονίας, καθώς είχαμε χώρο εγκλήματος και με ζώντες, διενεργήθηκε κλινική εξέταση και στους ζώντες.

«Η κλινική εξέταση έγινε με στόχο να δούμε τι κακώσεις μπορεί να φέρει το κάθε σώμα και το κατά πόσο αυτές είναι συμβατές με την αναφερόμενη ιστορία» λέει ο Γρηγόρης Λέων και εξηγεί πως ο καθ΄ομολογίαν δράστης δεν ήταν δυνατό να είχε απώλεια των αισθήσεων για δύο ώρες όπως αρχικά ισχυρίστηκε.  

«Απώλεια αισθήσεων δεν μπορούμε να έχουμε για δύο ώρες χωρίς να υποστεί σοβαρό πρόβλημα ο οργανισμός του ατόμου. Ο χρόνος απώλειας των αισθήσεων εξαρτάται από την αιτία (για παράδειγμα έναν ξυλοδαρμό ή ένα χτύπημα) και μπορεί να διαρκέσει λίγα μόνο λεπτά» σημειώνει τονίζοντας ότι «αποδείχτηκε πως τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει».