Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, τις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά, από το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, ενώ τη Δευτέρα (20/10), έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και το νότιο Αιγαίο.
Από το μεσημέρι της Τρίτης (21/10), αναμένεται σταδιακή αλλά πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη έρχεται το δεύτερο κύμα –σε σχήμα ανάποδου «Π»– που θα επηρεάσει τα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Από την Παρασκευή μέχρι και την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική βελτίωση του καιρού, με τον Θοδωρή Κολυδά να κάνει λόγο για «καλοκαιρινό» σκηνικό του Αγίου Δημητρίου.
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για Δευτέρα και Τρίτη
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-10-2025
Στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με λίγες ασθενείς βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βόρειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 22 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-10-2025
Στα νότια ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά και από τη νύχτα στο Ιόνιο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.