«Η κυβέρνηση, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), έχει φροντίσει να το στελεχώσει, πολύ περισσότερο που, μετά τον νόμο που ψηφίστηκε το 2013 και αφορά στους προσωρινούς ελέγχους, έχουν λυθεί τα χέρια τού κάθε ελεγκτή και για τις περιπτώσεις ελέγχου φυσικών προσώπων που υπάγονται στο ΚΕΦΟΜΕΠ», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε επίσης πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσουν με τον γρηγορότερο δυνατό ρυθμό οι έλεγχοι του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο θέμα, κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, σύμφωνα με την οποία την τελευταία περίοδο έγιναν ταυτόχρονες παραιτήσεις του υποδιευθυντή του Κέντρου και δέκα προϊσταμένων των ελέγχων, αφού είχε προηγηθεί και η παραίτηση του διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ στις 11 Φεβρουαρίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέδεσε το ζήτημα με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για άσκηση πιέσεων στους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές.

Ο κ. Μαυραγάνης, ωστόσο, επικαλούμενος την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, που έχει την ευθύνη για το ΚΕΦΟΜΕΠ, εξήγησε ότι δεν υπήρξε παραίτηση προϊσταμένου, αλλά αίτηση συνταξιοδότησης, και με βάση αυτή την αίτηση λύθηκε αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση. Ο υφυπουργός Οικονομικών ενημέρωσε, επίσης, ότι έληξε η θητεία του υποδιευθυντή και των τριών προϊσταμένων ελέγχου του ίδιου κέντρου και η πολιτική ηγεσία προχώρησε, όπως είχε το δικαίωμα, στην αντικατάστασή τους προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΦΟΜΕΠ.

«Το υπουργείο Οικονομικών, το ενδιαφέρει να προχωρήσει γρήγορα η επεξεργασία των σημαντικών υποθέσεων που έχει- και ένας δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και να μην υποχωρεί σε πιέσεις, εάν αυτές υπάρχουν», δήλωσε ο υφυπουργός.