Η φετινή χρονιά στον κινηματογράφο φαίνεται πως είναι…. «χρονιά βαμπίρ», αφού ακόμα μία ταινία με βρικόλακες κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Ο λόγος για την ταινία «Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο», το πιο ασυνήθιστο φιλμ με βαμπίρ που έχετε δει ποτέ.

Γεμάτη ρομαντισμό και χιούμορ, εκεί που ο Γουές Άντερσον συναντά τον Τιμ Μπάρτον, η «Ανθρωπίστρια Βρικόλακας» συζητήθηκε όσο λίγες στη Βενετία όπου έκανε πρεμιέρα, αλλά και σε όλες τις εμφανίσεις της.

Σύνοψη

Η Σάσα είναι μια νεαρή βαμπίρ με ένα σοβαρό πρόβλημα: είναι υπερβολικά ευαίσθητη για να σκοτώσει! Όταν οι εξοργισμένοι γονείς της διέκοψαν την παροχή αίματος δίνοντάς της τελεσίγραφο, η ζωή της Σάσα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, γνωρίζει τον Πολ, έναν μοναχικό έφηβο με τάσεις αυτοκτονίας που είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για να σώσει τη δική της. Αλλά η φιλική τους συμφωνία σύντομα γίνεται μια νυχτερινή αναζήτηση για να εκπληρώσει τις τελευταίες επιθυμίες του Πολ.

Μια περίπλοκη ιστορία αυτοανακάλυψης

Όπως αναφέρει για την ταινία η σκηνοθέτης, Αριάν Λουί-Σεζ: «Αν έπρεπε να δώσω μια περιγραφή για αυτή την ταινία, θα έλεγα ότι είναι μια ταινία για τον θάνατο, φυσικά, αλλά και για τη ζωή και την ανάγκη μας για ανθρώπινη σύνδεση και για ουσιαστική φιλία».

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη Σάσα και τον Πολ, δύο απόκληρους στους δικούς τους κόσμους, των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται με έναν απροσδόκητο τρόπο, με αποτέλεσμα μια περίπλοκη ιστορία αυτοανακάλυψης.

«Είναι ένας συνδυασμός από δύο κινηματογραφικά είδη που μου αρέσουν πολύ – ιστορίες με βρικόλακες και υπερφυσικές δυνάμεις σε συνδυασμό με ιστορίες ενηλικίωσης κινηματογραφιμένες με πιο ανεξάρτητη φιλοσοφία. Βρήκα πολύ διασκεδαστική την ιδέα να μπλέξω αυτά τα είδη, και διασκεδάσαμε πολύ και κατά την διάρκεια της συγγραφής του σεναρίου με την Christine Doyon. Ήταν σαν να θέλαμε να κάνουμε η μια την άλλη να γελάσει. Αυτή την ενέργεια προσπαθήσαμε να βγάλουμε και στην ταινία, σε συνδυασμό με μια σειρά δυνατών και πανανθρώπινων μηνύματα που νομίζω ότι καταφέραμε να περάσουμε», εξομολογείται για την ταινία η Αριάν Λουί-Σεζ.

Βραβεία που έχει κατακτήσει η ταινία

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Giornate Degli Autori Φεστιβάλ Βενετίας | 2023
Βραβείο Καλύτερης Σκηνoθεσίας – Giornate Degli Autori Φεστιβάλ Βενετίας | 2023
Βραβείο Κοινού – Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης | 2023

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αριάν Λουί-Σεζ
Πρωταγωνιστούν: Σαρά Μονπετί, Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ, Στιβ Λαπλάντ, Σοφί Καντιέ, Νοεμί Ο’Φάρελ
Διάρκεια: 90′
Γλώσσα: Γαλλικά
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Καναδάς, 2023

Από 20 Ιουνίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com