Τι θέλει κανείς για να περάσει πραγματικά καλά; Μια καλή παρέα, λίγο ουζάκι ή τσιπουράκι (αναλόγως τα γούστα) και νόστιμους μεζέδες για να συνοδεύσει ιδανικά. Πού θα τα βρει όλα αυτά; Πέρα από την καλή παρέα, στα καθιερωμένα ουζερί στο κέντρο της Αθήνας, που ξέρουν πώς να σας κάνουν με λίγα και απλά πράγματα να ζήσετε αξέχαστες και αυθεντικές στιγμές.

Αθηναϊκόν

Γαύβρος παστός στο Αθηναϊκόν

Ιστορικό ουζερί στη γωνία Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, που λειτουργεί από το 1932. Αγαπημένο στέκι για αρκετούς πολιτικούς αλλά και καλλιτέχνες (Ρίτσος, Τσαρούχης, Μερκούρη, Ρασούλης, Βασιλικός κ.α.), διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε παραδοσιακούς ουζομεζέδες, οι οποίοι το έχουν αναδείξει σε σημείο αναφοράς για όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και όχι μόνο. Τσιροσαλάτα, γίγαντες φούρνου, κεφτεδάκια τηγανητά με δυόσμο, πολίτικο σαγανάκι με παστουρμά από τις γευστικές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε. Το νεότερο αδερφάκι του βρίσκεται στη Μητροπόλεως από το 2013.

Το Ουζερί του Λάκη

Οι συστάσεις, τουλάχιστον για τους μερακλήδες της πόλης, είναι περιττές. Το ουζερί του Λάκη δίπλα ακριβώς στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο στέκι που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Την τιμητική τους εδώ έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, τα γευστικά μαγειρευτά και η αυθεντική ρακή από την Κρήτη.

Η Λέσβος

Ουζερί η Λέσβος

Ένα από τα πιο παλιά γευστικά στέκια στα Εξάρχεια επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38), που έχει συνδυάσει το όνομά του με το παρελθόν της περιοχής. Ο λόγος για τη Λέσβο, το μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε.

Το ουζερί του Χάρη

Χταπόδι μεζές

Το Παραδοσιακό Ουζερί -γνωστό και ως το Ουζερί του Χάρη, από το όνομα του ιδιοκτήτη του- εντοπίζεται εντός της στοάς επί της Λυκούργου, πίσω από την Ομόνοια (Λυκούργου 16). Λειτουργεί από το 1962 και τρατάρει στους θαμώνες του νόστιμα και απλά θαλασσινά μεζεδάκια από νωρίς το πρωί. Μπορείτε να το επιλέξετε και για ελληνικό καφεδάκι.

Ουζερί η Στοά

Ουζερί η Στοά

Το Ουζερί η Στοά λειτουργεί για περισσότερα από 20 χρόνια στο κέντρο της πόλης και διακρίνεται για τη σύνεση και το σεβασμό που επιδεικνύει στον πελάτη. Τα τραπέζια του ουζερί επί της Θεμιστοκλέους (νο 11) γεμίζουν με ψαρομεζέδες και κρεατομεζέδες που συνοδεύουν ιδανικά το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασί της επιλογής σας. Μπακαλιάρος σκορδαλιά, λευκή ταραμοσαλάτα και μυδοπίλαφο είναι μερικές μόνο από τις value for money προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε.