Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα Moto GP πανηγύρισε ο Ντάνι Πέδρόσα στον ενδέκατο γύρο της σεζόν στην πίστα της Ινδιανάπολις. Μεγάλος άτυχος ο Μπεν Σπις, ο οποίος είδε να τον εγκαταλείπει η Yamaha του ενώ οδηγούσε την κούρσα.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ανέβηκε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μετά το γερμανικό γκραν πρι, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, δεδομένου ότι ο μοναδικός αντίπαλός του ο Μπεν Σπις εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα.

«Αυτό ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο, η μοτοσικλέτα μου είχε πολύ καλή απόδοση και εγώ αισθανόμουν πολύ καλά. Είχα πολύ καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι μηχανικοί της ομάδας έκαναν πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, στον οποίο κατάφερα κρατηθώ στην κορυφή μέχρι το τέλος του», ήταν τα λόγια του Πεδρόσα.

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση για τον αναβάτη της Yamaha (Μπεν Σπις) επιβεβαιώνοντας τις άγριες διαθέσεις που είχε δείξει από τη διαδικασία του warm up. Ο Αμερικανός πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος κατάφερε να… αναρριχηθεί στην πρώτη θέση από την τέταρτη που εκκίνησε, ρίχνοντας πίσω του τον Ντάνι Πεδρόσα.

Ο Ισπανός ωστόσο προσπάθησε να ανακτήσει τη θέση του και για αυτό έδωσε εκπληκτικές μάχες ρόδα με ρόδα με τον αναβάτη της Yamaha. Ωστόσο, η ατυχία χτύπησε για ακόμη μια φορά τον Μπεν Σπις, ο οποίος εφτά γύρους μετά την έναρξη του αγώνα είδε την μοτοσικλέτα του να τον εγκαταλείπει.

Από την άλλη η Yamaha του Χόρχε Λορένθο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, με τον Ισπανό αναβάτη να ολοκληρώνει τον αγώνα από τη δεύτερη θέση.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος κράτησε πίσω του τον πολύ καλό Κέσεϊ Στόνερ. Ο Αυστραλός αναβάτης πήρε μέρος στον αγώνα παρά το γεγονός ότι στις χθεσινές κατατακτήριες τραυματίστηκε στον αστράγαλο, ύστερα από πτώση και κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις.

Την απόδοσή του βελτίωσε αρκετά ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο «γιατρός» κέρδισε πέντε θέσεις με τη Ducati, η οποία στην πίστα της Ινδιανάπολις είχε μόνο έναν εκπρόσωπο, δεδομένης της μη συμμετοχής του Νίκι Χέιντεν, λόγω του χθεσινού τραυματισμού του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Πεδρόσα, Repsol Honda
2. Λορένθο, Yamaha
3. Ντοβιτσιόζο, Monster Yamaha
4. Στόνερ, Repsol Honda Σπις, Yamaha, +0.466
5. Μπαουτίστα, San Carlo Honda
6. Μπραντλ, LCR Honda
7. Ρόσι, Ducati
8. Άμπραχαμ, Cardion AB Motoracing
9. Ερνάντες, Avintia Blusens
10. Εσπαργκαρό, Power Electronics
11. Ελίας, Pramac Racing
12. Σίλβα, Avintia Blusens
13. Έντουαρντς, NGM Mobile Forward
14. Έλισον, Paul Bird

Πηγή: sport-fm.gr