Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 40 αμφισβητιών του ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια της κεντρικής συγκέντρωσης του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην «πλατεία του Λαού» στη Ρώμη.

Οι αμφισβητίες ήταν μέλη του «κινήματος για την στέγη» που αποτελείται, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, από άτομα που έχουν υποστεί εξώσεις. Ο Τύπος αναφέρει ότι ένας από τους αμφισβητίες γρονθοκοπήθηκε από οπαδό του Ρέντσι. Παράλληλα, η ιταλική αστυνομία έκανε γνωστό ότι βρήκε στο έδαφος σουγιά, με λάμα πολλών εκατοστών.

«Σε όσους έρχονται στις πλατείες για να μας προκαλέσουν πρέπει να πούμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από τους φόβους τους» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Απευθυνόμενος στον Μπέπε Γκρίλλο, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να αναφέρεται στον Χίτλερ και αμέσως μετά να μιλά για τον Ενρίκο Μπερλιγκουέρ». «Πρέπει πρώτα να πλύνετε το στόμα σας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, με αναφορά, πάντα, στα στελέχη του κινήματος «Πέντε Αστέρων».

Συμμετέχοντας, επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή του δημόσιου καναλιού Ραι Ούνο, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επέμεινε ότι «η Ιταλία έχει ετοιμάσει σημαντικό υλικό και από την Δευτέρα η Ευρώπη θα πρέπει να την ακούσει».

Την ίδια ώρα, ο Μπέπε Γκρίλο, μιλώντας σε συγκέντρωση των Πέντε Αστέρων στο Μιλάνο, δήλωσε πως «είναι σαφές ότι το κίνημά του θα κερδίσει, ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές». «Είμαστε κακοί, αλλά όχι βίαιοι», είπε ο ιταλός πολιτικός και ηθοποιός.

«Τα λόγια μας τα υιοθέτησε ο πάπας Βεργκόλιο. Πάπα Βεργκόλιο, θα έπρεπε να ήσουν εδώ μαζί μου και μαζί με τον Ντάριο Φο, διότι έχουμε το ίδιο πρόγραμμα, αρχίζοντας από το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα ή το ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω» είπε ο Γκρίλο αναφερόμενος, τέλος, στο πρόγραμμα του κινήματός του.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση απόψε, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη (San Giovanni), στην Αιώνια Πόλη.