Μια Κινέζα επαινείται από τις αρχές για την «υποδειγματική αντίδραση» που είχε σε έναν διεστραμμένο άντρα που την παρενόχλησε σεξουαλικά στον δρόμο.

Κλειστό κύκλωμα έπιασε στις 10 Οκτωβρίου τη στιγμή που η κυρία Li (έτσι αναφέρεται για λόγους ασφαλείας από τα τοπικά μέσα) γυρνά θυμωμένη στον δράστη και του επιτίθεται.

Τον χτυπά και τον κλοτσά και στο τέλος τον ρίχνει στο έδαφος. Όπως είπε, ο άντρας την είχε αγγίξει στα απόκρυφα σημεία της μέρα μεσημέρι.

Στο υλικό εμφανίζεται ακόμα και να κυνηγά κατόπιν τον δράστη, κλοτσώντας τον για άλλη μια φορά.

Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τον 48χρονο άντρα και τον άφησε στο κρατητήριο για 15 μέρες για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας.

Η αστυνομική έρευνα κατέληξε ωστόσο πως παρενοχλεί γυναίκες στον δρόμο κατ’ εξακολούθηση και τη Δευτέρα του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης προσπάθησε να απαντήσει στην επίθεση της γυναίκας, όπως του είπε όμως «τα έβαλες με τον λάθος άνθρωπο».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα για να τη συγχαρεί για την υποδειγματική αντίδρασή της, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίστηκε τον εαυτό της.

Υλικό από το περιστατικό ανέβασε η αστυνομία σε κινεζικό κοινωνικό δίκτυο…