Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το Πήλιο με τα γραφικά χωριά και τους χουχουλιάρικους ξενώνες, νομίζοντας ότι πρόκειται για έναν άκρως χειμερινό προορισμό. Ωστόσο, το βουνό των Κενταύρων, δεν είναι μόνο τον χειμώνα. Κερδίζει, εξίσου, τις εντυπώσεις και το καλοκαίρι, καθώς διαθέτει ονειρικές παραλίες και παραθαλάσσιους οικισμούς που το αναδεικνύουν και σε απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Νταμούχαρη, χτισμένη γύρω από ένα μικρό, γραφικό λιμανάκι, η οποία αποτελεί το επίνειο του Μουρεσίου, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου. Ο μικρός οικισμός αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμες και χαλαρές στιγμές, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που «αγκαλιάζεται» από τα νερά του Αιγαίου.

Το χωριουδάκι έγινε γνωστό στο παγκόσμιο κοινό όταν κάποια από τα γυρίσματα της ταινίας Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, πραγματοποιήθηκαν σε αυτό.

Στο βόρειο κόλπο της Νταμούχαρης βρίσκονται ταβερνάκια, γουστόζικα σπίτια και το λιμανάκι (παλαιότερα ήταν το μοναδικό στο ανατολικό Πήλιο) του οικισμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.