Το Πήλιο είναι από εκείνους τους προορισμούς που θέλεις να επισκέπτεσαι συνέχεια, χειμώνα καλοκαίρι, καθώς κάθε φορά ανακαλύπτεις και μια καινούρια, γοητευτική γωνιά του.

Συνδυάζοντας ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, από τους λίγους προορισμούς στην Ελλάδα που έχουν αυτό το πλεονέκτημα, το Βουνό των Κενταύρων κρύβει παραλίες πραγματικά διαμαντάκια.

Ανάμεσα σε αυτές και οι Άγιοι Σαράντα, στο βορειοανατολικό τμήμα του Πηλίου, σε απόσταση 47 χλμ. από το κέντρο του Βόλου. Η ακρογιαλιά που οφείλει την ονομασία της στο ομώνυμο εκκλησάκι της περιοχής, βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου, είναι στρωμένη με ψιλή άμμο και λευκό βοτσαλάκι και διαθέτει ελάχιστες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η καταγάλανη, κρυστάλλινη υδάτινη αγκαλιά του πελάγους αποτελεί ιδανική επιλογή για βουτιές μακριά από την πολυκοσμία. Το τοπίο με τα ψηλά βράχια να ορθώνονται πίσω από την παραλία με χαρακτηριστικό τον «καλόγερο» (ονομάζεται έτσι γιατί μοιάζει με σκυμμένο καλόγερο) δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, το οποίο θα απαθανατίσετε σίγουρα με το φωτογραφικό φακό σας. Η πρόσβαση στην ακτή είναι εύκολη από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, μέσω της Μακρυράχης.