Τόσα πολλά και τόσο όμορφα είναι τα χωριά και οι οικισμοί του Πηλίου που μπορεί κανείς να επιστρέφει ξανά και ξανά στο «βουνό των Κενταύρων» και πάντα να έχει μέρη για να εξερευνήσει και αθέατες γωνιές για να απολαύσει τη φύση και τους φιλόξενους ανθρώπους του.

Ένα από τα μέρη αυτά, που διατηρούν ζωντανή την παράδοσή τους και συγκινούν με την αρχιτεκτονική τους, είναι ο Λαύκος, σε υψόμετρο 330 μέτρων. Από τα πιο όμορφα χωριά του Νότιου Πηλίου, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του με πολλά πετρόχτιστα σπίτια, παλιά αρχοντικά και καλντερίμια ενώ η θέα στον Παγασητικό είναι εντυπωσιακή.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στη νότια κορυφογραμμή του Πηλίου, το χωριό έχει στο κέντρο του την πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια, που το καλοκαίρι προσφέρουν γενναιόδωρα τη δροσιά και τη σκιά τους.

Εκεί λειτουργεί από το 1785, κατέχοντας πια τον τίτλο του παλαιότερου στην Ελλάδα, το καφενείο του Μανώλη Φορλίδα. Λέγεται πως κάποτε λειτούργησε ως πανδοχείο και φιλοξένησε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Κώστα Βάρναλη.

Στην άλλη άκρη της πλατείας το Φάμπειο Μουσείο στο παλιό σχολείο του χωριού φιλοξενεί έργα του Λαυκιώτη ζωγράφου και γλύπτη Θανάση Φάμπα ενώ στην είσοδο του χωριού λειτουργεί και το Μουσείο Ραδιοφωνίας «Αντώνης Ταβάνης».

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει και η εκκλησία της Παναγίας, που είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου.

Με αφετηρία τον Λαύκο, οι φυσιολάτρες θα βρουν άφθονες διαδρομές για να περιηγηθούν στο πηλιορείτικο τοπίο και να απολαύσουν τον συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα.

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ