Από τις κινήσεις των άστρων παράγεται ηχώ, η οποία προκαλεί το «τρεμούλιασμα» που βλέπουμε στο φως που εκπέμπουν. Αυτές οι συχνότητες εντοπίστηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler Space Telescope και μελετήθηκαν από επιστήμονες της NASA.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Birmingham συνέλεξαν δεδομένα ενός μήνα από το άστρο με την ονομασία KIC 11026764, που οι επιστήμονες του έδωσαν το «παρατσούκλι» Gemma και τα επεξεργάστηκαν προκειμένου να τα «καθαρίσουν» από θορύβους έξω από το εύρος των «δυνατών» συχνοτήτων που τους ενδιέφεραν.

Το συγκεκριμένο άστρο, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, βρίσκεται σε απόσταση 534 ετών φωτός μακριά (περίπου 3,1 δισ. μίλια μακριά), αλλά αποτελεί μέρος του γαλαξία μας.

Το τηλεσκόπιο «Κέπλερ» είναι ένα τροχιακό αστεροσκοπείο το οποίο εκτοξεύτηκε στο Διάστημα στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και το οποίο διαθέτει ένα από τα πιο ευαίσθητα φωτόμετρα με σκοπό να μελετήσει δεκάδες χιλιάδες άστρα της Κύριας Ακολουθίας στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Η οπτική γωνία με την οποία παρατηρεί το Κέπλερ είναι σταθερή και εκτείνεται σε βάθος 3.000 ετών φωτός, ενώ η ευρυγώνια ικανότητά του, του δίνει τη δυνατότητα να καλύψει μιαν αρκετά μεγάλη έκταση του ουρανού που βρίσκεται ανάμεσα στους αστερισμούς του Κύκνου και της Λύρας. Ο κύριος σκοπός της όλης αποστολής είναι η διερεύνηση της δομής που έχουν τα διάφορα πλανητικά συστήματα πέραν του δικού μας.