Ο πάπας Φραγκίσκος είναι Αργεντίνος. Σήμερα, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, η Αργεντινή αναμετράται με την Γερμανία. Άρα, είναι απόλυτα λογικό το Βατικανό να υποστηρίζει φανατικά Αργεντινή.

Η σημερινή ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θύμιζε γήπεδο καθώς χιλιάδες πιστοί είχαν ντυθεί στα χρώματα της Αργεντινής, φορώντας της γαλανές και άσπρες φανέλες και κρατώντας σημαίες ενώ, έξαλλες καλόγριες κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του Μέσι!

Μάλιστα, σε μία ένδειξη υπερηφάνειας της χώρας και των Αργεντίνων για την καταγωγή του ποντιφίκα, ο Μαραντόνα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μία φωτογραφία του ποντίφικα να φορά σήμερα υπερήφανος ποδοσφαιρικά παπούτσια γνωστής φίρμας με το όνομά του, αντί για τα παραδοσιακά κόκκινα παπικά υποδήματα- προϊόν φυσικά φωτομοντάζ, αλλά πολύ επιτυχημένο!

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μπουένος Άιρες, έγραψε στο twitter, μετά την πρόκριση της Αργεντινής στο τελικό: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, επέτρεψε σε ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές θρησκείες, να συναντηθούν. Μακάρι ο αθλητισμός να προωθεί πάντα την συνάντηση των πολιτισμών»

Παρά το μήνυμά του όμως για τις θετικές πτυχές του ποδοσφαίρου, ο πάπας δε σκοπεύει να προσευχηθεί για κάποια θεϊκή παρέμβαση απόψε στο Μαρακανά…