Η Σάλκε άλωσε το Ντόρτμουντ, επιβλήθηκε της Μπορούσια με 4-2, έσωσε τη χρονιά και σκόρπισε τις ελπίδες των γηπεδούχων για τον τίτλο.

Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Σάλκε με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στους 42 βαθμούς, τη μεγαλύτερη με το υπάρχον βαθμολογικό σύστημα. Στον αγωνιστικό χώρο, όμως, τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Και αυτό τα είχε όλα.

Μόλις στο 13’ ο Σάντσο έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Γκέτσε, που με κεφαλιά έκανε το 1-0, όμως γρήγορα το παιχνίδι στράβωσε για τους γηπεδούχους. Στο 18’ με τη βοήθεια του VAR οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι και ο Καλιγκιούρι έκανε το 1-1. Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Φαβρ να τα χάνουν και τον Σανέ να κάνει το 1-2 με κεφαλιά από κόρνερ στο 28’!

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Ντόρτμουντ. Στο 60’ ο Ρόις αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα από πίσω στον Μπούργκσταλερ και από το φάουλ ο Καλιγκιούρι με εκπληκτική εκτέλεση έκανε το 1-3! Στο 65’ οι γηπεδούχοι έμειναν και με 9 παίκτες όταν αποβλήθηκε και ο Βολφ για παρόμοιο μαρκάρισμα και μπορεί ο Βίτσελ να μείωσε σε 2-3 στο 85’, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμπολό έκανε το τελικό 2-4 για την Σάλκε, που σώζει τη χρονιά με τον Στέφενς στον πάγκο. Πέρα από τους βασιλικούς μπλε εκείνη που χάρηκε ήταν η… Μπάγερν.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ, Ακάντζι, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ντιλέινι (56’ Αλκάθερ), Σάντσο, Ρόις, Γκερέιρο (78’ Πούλισιτς), Γκέτσε (83’ Μπρουν Λάρσεν)

Σάλκε (Χουμπ Σέφενς): Νούμπελ, Καλιγκούρι (67’ Ρούντι), Σανέ, Σταμπουλί, Νάστασιτς, Οτσίπκα, Μασαρέλ, ΜακΚένι (77’ Μπρούμα), Σερντάρ, Εμπολό (87’ Ματόντο), Μπούργκσταλερ

Πηγή: gazzetta.gr