Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε για μόλις έξι λεπτά προτού αποχωρίσει με τραυματισμό στο δεξί γόνατο, στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Μαϊάμι Χιτ με 128-99 στο «Fiserv Forum» καθώς βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο NBA σε 42-17, με τη 13η συνεχόμενη επιτυχία τους.

Ο «Greek Freak» που επέστρεψε στη δράση έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον καρπό του, άρχισε το ματς και σημείωσε τέσσερις πόντους, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ στη διάρκεια της πρώτης περιόδου.

Ο προπονητής Μάικ Μπούντενχολζερ κάλεσε τάιμ άουτ σε επίθεση των Μπακς προκειμένου να τον αποσύρει από το παρκέ καθώς ο Έλληνας σούπερ σταρ ένιωθε ενοχλήσεις, ενώ απέμενε ένα λεπτό και 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου 12λέπτου.

Ο ίδιος ο παίκτης φέρεται να ζήτησε από τον πάγκο να γίνει αλλαγή, ενώ σε βίντεο φαίνεται να βγαίνει εκτός κουτσαίνοντας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «δοκίμασε» το γόνατό του για λίγο, αλλά ακολούθως πήγε στα αποδυτήρια και έπειτα οι Μιλγουόκι Μπακς ενημέρωσαν πως δεν θα επιστρέψει στο ματς. Μάλιστα, υπογράμμισαν πως χτύπησε στο δεξί του γόνατο όταν συγκρούστηκε με αντίπαλό του, χωρίς να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες. Μετά το τέλος του ματς, ο κόουτς Μπούντενχολζερ δεν είχε να προσθέσει κάποιο νεότερο στοιχείο και επανέλαβε την ανακοίνωση της ομάδας λέγοντας πως ο Αντετοκούνμπο δεν είναι 100% σίγουρος για το πότε χτύπησε με τον αντίπαλό του.

Φυσικά, έχει σημάνει… συναγερμός στις τάξεις των «ελαφιών» και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του 28χρονου Έλληνα φόργουορντ καθώς η ομάδα θα εξετάσει την εξέλιξη της υγείας του. Να σημειώσουμε πως τον περασμένο μήνα ο Αντετοκούνμπο είχε απουσιάσει για πέντε συνεχόμενα ματς εξαιτίας ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο.

Ακόμη και χωρίς τον ηγέτη τους, πάντως, οι Μπακς δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν. Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ και με μεγάλη ευστοχία από την περιφέρεια έκαμψαν εύκολα την αντίσταση των Μαϊάμι Χιτ, των οποίων η άμυνα υπέφερε σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Πρωταγωνιστής στο επιθετικό… ρεσιτάλ των «ελαφιών» ήταν ο Τζρού Χόλιντεϊ με 24 πόντους και είχε συμπαραστάτες τους Μπόμπι Πόρτις (18 π.), Μπρουκ Λόπεζ (17 π.), Γκρέισον Άλεν (16 π.), Κρις Μίντλετον (12 π.) και Τζεβόν Κάρτερ (11 π.). Στα τελευταία λεπτά έπαιξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (2 π.).

Τα 12λεπτα: 42-32, 73-58, 95-74, 128-99.