Το CIES Football Observatory μελέτησε τα στατιστικά όλων των ομάδων σε ό,τι αφορά τα φάουλ σε 38 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και η Super League 1 ήταν ένα εξ αυτών, έχοντας μάλιστα και δυνατή εκπροσώπηση στο top-10 αφού η ΑΕΚ και ο Ιωνικός βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα στα φάουλ ανά αγώνα, με τον Άρη Λεμεσού να είναι η ομάδα με τα περισσότερα σε κάθε 90λεπτο.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε εξαρχής και κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που θα βασίζεται στο επιθετικό pressing. Η Ένωση το κάνει αυτό σε κάθε αγώνα αλλά στην προσπάθειά της αυτή υποπίπτει και σε πολλά φάουλ σε κάθε αγώνα και συγκεκριμένα σε 17,6.

Αυτό έδειξε η μελέτη του CIES Football Observatory, πράγμα που σημαίνει ότι οι κιτρινόμαυροι είναι στη 2η θέση σε όλη την Ευρώπη σε αυτή την κατηγορία. Ακριβώς πίσω τους, στην 3η, είναι ο Ιωνικός με 17,22 αλλά εκεί, προφανώς, όχι λόγω επιθετικού pressing.

Όσο για την 1η θέση στη λίστα με τις ευρωπαϊκές ομάδες που κάνουν τα περισσότερα φάουλ σε κάθε παιχνίδι, λίστα που μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι ο Άρης Λεμεσού, ο οποίος κάνει 18,16.