Με προσωρινή διακοπή του ισπανικού πρωταθλήματος, της La Liga, στις 28 Οκτωβρίου απειλεί η λίγκα και ο λόγος είναι ο νέος αθλητικός νόμος που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της χώρας και ο οποίος δεν απαγορεύει πιθανή παράλληλα ύπαρξη της European Super League, η οποία αρχίζει να αποτελεί ξανά θέμα συζήτησης στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες.

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ήταν από την αρχή όχι απλά πολέμιος της European Super League αλλά πιο… φανατικός και από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρο της UEFA, σε αυτό το θέμα. Το γεγονός, επομένως, ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νόμο που δεν είναι κατά της European Super League τον έχει κάνει έξαλλο.

Έτσι, όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο στις 27 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της 1ης και της 2ης κατηγορίας, απειλώντας με προσωρινή διακοπή στις 28 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε, κάπου εδώ, ότι στις 13 Νοεμβρίου θα υπάρξει στην Ισπανία η διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Όπως και να έχει, σε μια εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το αν θα υπάρξει ή όχι προσωρινή διακοπή στη La Liga, η οποία νιώθει ότι απειλείται από ενδεχόμενη δημιουργία της European Super League.