Η Βραζιλία έγινε η πρώτη ομάδα από τη ζώνη της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) που «σφράγισε» την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Νίκησε με 1-0 την Κολομβία στη «Neo Quimica Arena» του Σάο Πάουλο.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λούκας Πακετά, μέσος της Λιόν, στο 72ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Νεϊμάρ. Ύστερα από 13 αγωνιστικές, η «σελεσάο» έχει 11 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τί θα συμβεί με το παιχνίδι της κόντρα στην Αργεντινή που διεκόπη. «Καθάρισε» ενώ απομένουν πέντε παιχνίδια. Γι’ αυτό άλλωστε θεωρείται και μια από τις ισχυρές υποψήφιες για να πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα του Κατάρ του χρόνου.

Βέβαια, το ποια θα είναι απόφαση για το ματς με την Αργεντινή, ελάχιστα ενδιαφέρει πλέον τους Βραζιλιάνους που έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Στην επόμενη αγωνιστική θα επισκεφθούν την Αργεντινή για το μεγάλο ντέρμπι με την «αλμπισελέστε».

Το ματς, πάντως, ήταν επεισοδιακό. Όχι τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όπου το συγκρότημα του Τίτε κυριάρχησε, όσο για τα όσα συνέβησαν πριν και μετά. Καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι της Βραζιλίας στην πολιτεία του Σάο Πάουλο έπειτα από την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες δημιουργήθηκε συνωστισμός και πολλές χιλιάδες από τις 37 που είχαν εισιτήριο καθυστέρησαν να μπουν.

Όσοι τα κατάφεραν, άκουσαν τα τραγούδια της Μαρίλια Μεντόνσα, της διάσημης Βραζιλιάνας τραγουδίστριας που έχασε πρόσφατα τη ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα. Με την ολοκλήρωση του ματς, δε, περίπου 15 με 20 οπαδοί ξέφυγαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες. Πριν από το πρώτο σφύριγμα, πάντως, έγινε viral η εικόνα του Βραζιλιάνου… Μαραντόνα. Πρόκειται για έναν εργάτη στην «Αρένα ντα Αμαζόνια», ο οποίος το 2017 είχε προπονηθεί κιόλας με τους αστέρες της «σελεσάο» πριν από παιχνίδι τους σ’ εκείνο στο στάδιο.