Από το 2016 που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 105 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους για τον Πολ Πογκμπά, ο Γάλλος δέχεται τα «πυρά» των ΜΜΕ. Στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στο «Ολντ Τράφορντ» σταθερά ακούει πως δεν είναι ηγέτης και χρειάζεται να διορθώσει τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο, το βίντεο που έγινε viral και τον δείχνει να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του στην Εθνική Γαλλίας στη διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού του UEFA Nations League κόντρα στην Ισπανία την περασμένη Κυριακή (10/10), δείχνει εκ νέου μια διαφορετική πλευρά του. «Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και έχουμε ποιότητα για να τους κάνουμε ζημιά», είπε με έντονο ύφος στους υπόλοιπους αστέρες των «μπλε». Η ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας με 2-1 την «Λα Ρόχα».

Η διαρροή του υλικού, όμως, προκάλεσε εντύπωση στους οπαδούς του συλλόγου και στα αγγλικά ΜΜΕ. Που είναι κρυμμένος «αυτός» ο Πογκμπά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Κατά καιρούς έχουν βάλλει εναντίον του σχετικά με την έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων θρύλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως ο Ρόι Κιν κι ο Γκρέιαμ Σούνες, ενώ πρόσφατα μια άλλη μεγάλη δόξα, ο Τζον Μπαρνς τον κάλεσε ν’ αλλάξει συμπεριφορά.

Ο Πολ Πογκμπά εδώ και χρόνια έχει αναλάβει το ρόλο του ηγέτη της Γαλλίας. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, όπου η Γαλλία νίκησε με 4-2 την Κροατία, εκείνος πάλι είχε πάρει τον λόγο στ’ αποδυτήρια και μίλησε σ’ όλη την ομάδα πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το μεγαλύτερο ματς στην καριέρα τους. Στο πρόσφατο EURO και στο UEFA Nations League εκείνος ήταν η «κόλλα» που κράτησε την ομάδα ενωμένη καθώς απειλήθηκε η αρμονία στο εσωτερικό της.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο προπονητής Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έχει μιλήσει πολλές φορές για το ρόλο του Πολ Πογκμπά μέσα στην ομάδα και πως αποτελεί παράδειγμα για όλους τους συμπαίκτες του και δη τους νεαρούς σε ηλικία. Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2022, οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να τον κρατήσουν, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη στις επαφές των δύο πλευρών. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάζονται ως πιθανοί προορισμοί, σε περίπτωση που αποφασίσει να φύγει.