Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για την άρση της ποινής από τη FIFA που επιβάλει απαγόρευση μεταγραφών στην ομάδα.

Όπως προκύπτει από τη Θεσσαλονίκη, ήδη έχουν ανακληθεί από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία τα ban για τους Χαβιέ Ούμπιδες και Γκεράρδο Μαγκνταλένα, την ώρα που έχει σταλεί ήδη έγγραφο για τον Ντιόγκο Σιστόν, η υπόθεση του οποίου παίρνει και αυτή τον δρόμο της.

Μοναδικό πρόβλημα, εξακολουθεί να είναι η περίπτωση του Χαβιέ Πορτίγια. Ο Ισπανός ζητά και τις 400.000 που έχουν εκδικαστεί και δεν δείχνει να ρίχνει στο ελάχιστο τις απαιτήσεις του.

Οι άνθρωποι των «κίτρινων» βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις μαζί του και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή», τόσο με κάποια μείωση στο ποσό όσο και στην αποπληρωμή του σε δόσεις.

Ο Ματέο Γκαρσία «μπλόκαρε» τη μεταγραφή του στη Ρασίνγκ

Παράλληλα, θετικά νέα για τον Άρη προέκυψαν και από τη Σερβία, καθώς η μεταγραφή του Ματέο Γκαρσία στη Ρασίνγκ Κλουμπ δεν θα προχωρήσει. Παρά το γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας συμφώνησε με τον σύλλογο της Αργεντινής για παραχώρηση του παίκτη έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, εκείνος αρνήθηκε να υπογράψει την επιστροφή του στην πατρίδα του.

Μάλιστα, Λούις Γκρίλο, ατζέντης του ποδοσφαιριστή, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει αυτή η πώληση. «Συζητήσαμε και όντως ήταν μια επιλογή. Η Ράσινγκ έκανε μια πρόταση, ο Ερυθρός Αστέρας την αποδέχθηκε αλλά κατόπιν σκέψης, ο Ματέο προτιμά να παραμείνει στην Ευρώπη και να επιστρέψει αργότερα στην Αργεντινή. Ευχαριστήσαμε τους ανθρώπους της Ράσινγκ και το κατάλαβαν», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι έντονη επιθυμία του Άρη είναι η επιστροφή του Ματέο Γκαρσία στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, όπως και η αντίστοιχη βούληση από τον ίδιο τον Αργεντινό.