Οι εξελίξεις είναι συνεχείς στην Ιταλία με τα παράνομα στοιχήματα στα οποία εμπλέκονται ποδοσφαιριστές της Serie A, με τον Νίκολα Ζαλέφσκι της Ρόμα να είναι το 4ο όνομα που έρχεται στο προσκήνιο έπειτα από αυτά των Νικολό Φατζόλι, Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο, με τον Τύπο να προειδοποιεί ότι θα αποκαλυφθούν κι άλλα.

Η αρχή έγινε πριν δύο μέρες (11/10) όταν ο ιταλικός Τύπος έγραψε ότι ο Φατζόλι, νεαρός χαφ της Γιουβέντους, είναι υπό έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό. Μία μέρα μετά, στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα ονόματα των Τονάλι και Τζανιόλο, οι οποίοι έπαιζαν σε Μίλαν και Ρόμα και τώρα είναι σε Νιούκαστλ και Άστον Βίλα αντίστοιχα, με τα ΜΜΕ να προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις.

Την ώρα που η La Repubblica τονίζει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι η εισαγγελία στο Τορίνο έχει στη διάθεσή της 10 ονόματα παικτών των Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο και Κρεμονέζε, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μεγαλώνουν οι υποψίες ότι πίσω από τις συγκεκριμένες παράνομες πλατφόρμες στοιχήματος κρύβεται η μαφία.

Ρόλο στην όλη υπόθεση και μάλιστα σημαντικό, εν τω μεταξύ, φαίνεται πως παίζει ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς των paparazzi». Αυτός ήταν που είχε αναφέρει πρώτος το όνομα του Φατζόλι, αυτός ανέφερε πρώτος τα ονόματα των Τονάλι – Τζανιόλο, αυτός ανέφερε σήμερα και το όνομα του Ζαλέφσκι της Ρόμα. Δεν μένει, όμως, εκεί και υποστηρίζει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 50 παίκτες της Serie A αλλά και τρεις πρόεδροι, λέγοντας πως «ο ένας είναι πρόεδρος ομάδας του νότου».

Και όλα αυτά τα λέει με σιγουριά, αφού υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του καταγεγραμμένες συνομιλίες από το chat των παικτών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.