Με το εδώλιο κενό και τον έναν από τους δυο αστυνομικούς γιους του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου να μην εμφανίζεται για να καταθέσει στο δικαστήριο, το οποίο έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο αστυνομικός αναζητήθηκε από συναδέλφους του για να τον συνοδεύσουν σήμερα στο δικαστήριο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως ο αστυνομικός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει τη μετάβασή του στο δικαστήριο. Μάλιστα, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που του απεστάλη μέσω viber, σύμφωνα με το οποίο ο μάρτυρας από τον Αύγουστο του 2018 είχε προαχθεί στο βαθμό του υπαστυνόμου Β’ και παράλληλα είχε κριθεί αποστρατευτέος από την υπηρεσία του, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο ισχυρισμός προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής που έκανε λόγο για μεθοδευμένη κίνηση.

Όταν ο αδελφός του, επίσης αστυνομικός, κλήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, επικαλέστηκε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν θέλησε να απαντήσει σχετικά με το πρόβλημα που φέρεται να αντιμετωπίζει. Το δικαστήριο διέταξε και πάλι την βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα αλλά για ακόμη μια φορά δεν εντοπίστηκε.

Αλλά και ο γιος του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της απαγωγής και δολοφονίας του άτυχου νεαρού που τελικά κατέθεσε, επίσης, μετά από βίαιη προσαγωγή που διέταξε το δικαστήριο, φαίνεται πως δεν κατάφερε να ρίξει φως στην υπόθεση με τη μαρτυρία του.

Στις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τις κρίσιμες ώρες της  εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου ο μάρτυρας έλεγε και ξανάλεγε πως δεν θυμάται προκαλώντας την παρατήρηση της προέδρου: «Προσέξετε γιατί δεν είστε πειστικός. Είναι επίσης ψευδορκία να λέει κανείς πως δεν θυμάται». Όταν δε κλήθηκε να πει ποιες ήταν οι ενέργειες του ως αστυνομικός για τον «πολίτη Μάριο Παπαγεωργίου» που είχε εξαφανιστεί ο μάρτυρας είπε: «Δεν έκανα κάτι, γιατί δεν ήθελε η μητέρα του».

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση στα πρακτικά μηνύματος που, όπως είπε, έλαβε από άγνωστό νούμερο στο κινητό του ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το οποίο ανέφερε:  «Χρόνια πολλά στους Παναγιώτηδες, φτάνει να παραμένουν βουβοί και  να μην προκαλούν».