Με φωνές και κατάρες υποδέχτηκε η μητέρα του φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον 23χρονο για τη δολοφονία του παιδιού της την ώρα που περνούσε το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η μητέρα του θύματος φορώντας και σήμερα μαύρη μπλούζα και με την φωτογραφία του γιου της στα χέρια, στην οποία έγραφε: «Ο Θοδωρής είχε δικαίωμα στη ζωή» παρακολούθησε τους φίλους του να καταθέτουν από το βήμα του μάρτυρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των νεαρών τόσο το θύμα όσο και ο κατηγορούμενος έκαναν χρήση ναρκωτικών και κατά περίπτωση πουλούσαν μικροποσότητες. «Είχαν φιλική σχέση μεταξύ τους», είπαν οι περισσότεροι.

«Έκαναν δουλειές μαζί. Το καταλάβαινα. Μιλούσαν για χασίς, για ποιότητα και τιμές», είπε χαρακτηριστικά ένας κοινός τους φίλος.

Στο επίκεντρο των καταθέσεων βρέθηκε η διαφορά που φέρεται να είχε το θύμα με γνωστούς του με αφορμή αγοραπωλησία ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπαν, είχε χάσει 1.000 ευρώ. Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά ότι ο κατηγορούμενος οπλοφορούσε γεγονός που αποδόθηκε, από τους μάρτυρες, στην κρητική του καταγωγή.

Και σήμερα η δίκη, η οποία θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου, διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξελιχθεί σε βεντέτα. Και αυτό γιατί τον Ιούλιο του 2017 ο πατέρας του άτυχου φοιτητή φέρεται ότι σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην κλούβα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης καθώς έξω από το δικαστήριο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι φίλοι του θύματος.