Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε στο Σύνταγμα την κεντρική ομιλία του για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανέφερε πως ο λαός τώρα μπορεί να κάνει το άλμα, καθώς το πρώτο θετικό βήμα έγινε στις 21 Μαΐου με την άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ.

«Αυτή η μεγάλη κόκκινη, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι το θετικό βήμα που έγινε το Μάη, τώρα μπορεί να γίνει άλμα. Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί μπορεί η κάλπη της Κυριακής να βγάλει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όμως το κρίσιμο για το λαό είναι ότι θα αναδείξει και μια 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, ακόμα πιο δυνατό, πιο ισχυρό», πρόσθεσε στη συνέχεα.

Επίσης, ανέφερε ότι «απόψε στην πλατεία Συντάγματος, δεν πραγματοποιείται απλά η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Απόψε εδώ, πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη διαδήλωση του λαού της Αθήνας ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που νομίζει ότι έρχεται “καβάλα στο άλογο” για να εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της. Άρχισε ήδη να μοιράζει υπουργεία, να βγάζει από τα συρτάρια νομοσχέδια. Τους προειδοποιούμε: Προσέξτε καλά, γιατί κι άλλοι, ήρθαν καβάλα στο άλογο, αλλά απότομα ξεπέζεψαν».

«Καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη, όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του», είπε μεταξύ άλλων.

Ακόμη, ανέφερε ότι «ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική επιλογή για τον λαό, επιλογή 100% λαϊκής, μαχητικής αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχει ΚΚΕ».