Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης για την υπόθεση του Qatargate, στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η σύσκεψη των δικαστών προκειμένου μέσα στην ημέρα να υπάρξει η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή, όπως και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο σύντροφος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

O ρεπόρτερ Ευρωκοινοβουλίου Jack Parrok αναφέρει σε tweet ότι: «η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα, αλλά οι 3 συγκατηγορούμενοι της ήταν εδώ, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είχε ζητήσει αναβολή και η ακρόασή της να διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Καμία εξήγηση για το γιατί».

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και υποστηρίζει ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ.

Σύμφωνα

Οι νέες φωτογραφίες από τα χρήματα σε βαλίτσες

Νέες εικόνες από τα χρήματα σε βαλίτσες που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο Qatargate, στο οποίο κατηγορείται ότι εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Βελγίου. Στις εικόνες φέρεται να συμπεριλαμβάνεται η βαλίτσα που είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες στην επιχείρηση της Παρασκευής.

«Στο πλαίσιο φακέλου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Στο μεταξύ, η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’Echo γράφει σήμερα ότι τα χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Qatargate, απασχολούν το έργο των ανακριτών. Ένα μέρος αυτών μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.