«Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 αλλάξατε τον Ποινικό Κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Και γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και της κατοχής κατασκοπευτικών λογισμικών; Ποιους αθωώνατε ετεροχρονισμένα και σε ποιους επιτρέπατε να συνεχίσουν τη δράση τους;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Κάποια στιγμή κ. Τσίπρα θα απολογηθείτε γι’ αυτό τον Ποινικό Κώδικα», συνέχισε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Στις ευρωεκλογές κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο. Τον ποινικό κώδικα. Πόσες άλλες αμαρτίες ξεπλύνατε κ. Τσίπρα; Τι θα βρούμε;

Με αυτό τον τρόπο δεσμεύσατε τη δικαιοσύνη σε ένα ελαστικό πλαίσιο ποινών. Ποιους επιθυμούσατε να ξεπλύνετε; Ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι εμείς κάναμε τις παρακολουθήσεις όσο ήμασταν αντιπολίτευση και αλλάξατε τον κώδικα για να ξεπλύνετε εμάς.

Τώρα, γιατί αρνείστε να τραβήξουμε επιτέλους μια κόκκινη γραμμή με χρόνιες αδυναμίες των μυστικών υπηρεσιών; Έχετε μια ευκαιρία ειδικά εσείς κ. Τσίπρα να πάρετε αποστάσεις από τον οχετό και το μακελειό της λάσπης και να λιώσετε τους παγετώνες της διαπλοκής».

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή…