Το δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015 που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν την οριστική χρεοκοπία υπήρξαν όντως σκέψεις ακόμη και για άνοιγμα θυρίδων φέρεται να δήλωσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις τυχόν ευθύνες του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλους της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε από τον συνάδελφό του της Νέας Δημοκρατίας Θάνο Πλεύρη για ποιο λόγο το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν έγιναν οι τιμολογήσεις φαρμάκων παρά το γεγονός ότι υπήρχε ο σχετικός νόμος, απάντησε πως δεν ήταν το μόνο που δεν έγινε.

Πρόσθεσε δε ότι μεταξύ αυτών που δεν έγιναν ήταν και το γεγονός ότι δεν άνοιξαν οι θυρίδες των τραπεζών που φυλάσσονταν δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας των αντιδράσεων που θα υπήρχαν.   

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2015 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό πως όποιος έχει θυρίδα, «μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα απ’ αυτή, εκτός από χρήματα». Λίγο αργότερα όμως, αντιλαμβανόμενη το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της, επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να ανοίξει θυρίδες και να πάρει χρήματα.