Τη δική του εκδοχή για το χθεσινό επεισόδιο με τα σπρωξίματα και τις αντεγκλήσεις που έλαβαν χώρα μέσα στην αίθουσα της Προανακριτικής Επιτροπής, που ερευνά τις τυχόν ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος φέρεται να εκνεύρισε με το ύφος των ερωτήσεών του, τον εξεταζόμενο εκείνη την ώρα Παύλο Πολάκη.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι αυτός που τον τραμπούκισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξάγεται χωρίς την παρουσία κάμερας, ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, που αργότερα του ζήτησε συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κυβερνώντος, «επειδή έχει παρουσιαστεί μια εικόνα ότι ο Πολάκης ήταν ήρεμος κι εμείς τον προκαλέσαμε, θέλω να πω ότι ήταν η τρίτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Προανακριτική. Όταν εξαιρέθηκαν Πολάκης – Τζανακόπουλος είχαν έρθει τότε στην αίθουσα της γερουσίας και τραμπούκιζαν τον κ. Πλεύρη και τον κ. Μαρκόπουλο.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο κ. Ραγκούσης, μετά από εξέταση μάρτυρα, προκάλεσε έντονα τον βουλευτή μας, τον Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος μάλιστα πήρε τον λόγο και το ανέφερε. Η τρίτη φορά ήταν χθες, όταν εγώ δέχτηκα σωματική βία, επίθεση, χειροδικία. Σήκωσε χέρι βουλευτής εναντίον ενός άλλου βουλευτή. Ο κ. Γκιόλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά ζήτησε και συγνώμη, κάτι το οποίο τον τιμά».

Αναφορικά με το χρονικό των γεγονότων ο κ. Κυρανάκης τόνισε πως «επειδή ένας βουλευτής γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν κάμερες μέσα στην Προανακριτική έρχεται και τραμπουκίζει έναν άλλον και αυτός ο άλλος δεν ανταποδίδει την πρόκληση, εγώ όχι μόνο δεν αμύνθηκα, αλλά δεν συνέχισα και φραστική επίθεση αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του κ. Μπούγα, να πέσουν οι τόνοι.

Στην ουσία, κανένας δεν έχει αναρωτηθεί για ποιον λόγο εγώ έκανα αυτήν την ερώτηση στον κ. Πολάκη και γιατί εκνευρίστηκε και έφυγε τρέχοντας.

Ο κ. Πολάκης, δυο μέρες, αντί να μιλά για το θέμα, μιλάει για το φάρμακο για λαμόγια που άρπαξαν κλπ, κατηγορώντας ακόμα και τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι στον χώρο της υγείας βάζει το δάχτυλο στο μέλι.

Κάποια στιγμή συνάδελφος από το ΚΙΝΑΛ τον ρώτησε τι εννοούσε με τη γνωστή ρήση ότι ”κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή” και απαντάει ο κ. Πολάκης ότι είχαν τη λαϊκή απαίτηση από τον κόσμο τους να μπουν φυλακή τα λαμόγια που χρεοκόπησαν τη χώρα. Όταν τον ρώτησα στην πρώτη μου ερώτηση με ποια κριτήρια μπήκε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος λέει “κ. πρόεδρε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, να το λήξουμε εδώ” και σηκώνεται να φύγει.

Εγώ με αυτήν την ερώτηση ήθελα να αναδείξω ότι όταν λες για λαϊκή απαίτηση να κλείσουμε κάποιους φυλακή και ορίζεις αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Παπαγγελόπουλο, προφανώς αυτά τα δύο γεγονότα είναι συσχετιζόμενα.

Ο ένας επιτελεί τον ρόλο που ήθελε ο κόσμος τους το οποίο ευθαρσώς παραδέχτηκε ο κ. Πολάκης. Τον κ. Πολάκη εγώ δεν τον θεωρώ χαζό, το κατάλαβε ότι αυτή θα ήταν η ενότητα των ερωτήσεων που θα έκανα και αμέσως σηκώθηκε και έφυγε. Τη φράση που μου αποδόθηκε την είπα όταν έφυγε ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με έβριζαν.

Ο διάλογος δεν έγινε έτσι όπως κυκλοφόρησε. Μάλιστα, έγινε και κάτι άλλο. Δύο φορές ο κ. Ραγκούσης και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μου ζήτησαν σε πάρα πολύ έντονο ύφος, με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να ανακαλέσω. Τους είπα εγώ με χαρά θα ανακαλέσω, εφόσον έρθει ο κ. Πολάκης και συνεχίσουμε τον διάλογό μας.

Εκείνος είπε και τις δύο φορές όχι. Η ουσία που εξετάζουμε είναι 7 αδικήματα… Η ερώτηση είναι με ποια κριτήρια επιλέχθηκε, όταν πριν από μια ώρα μας είπε ότι είχαν λαϊκή απαίτηση να βάλουν φυλακή τα λαμόγια της ΝΔ. Η δεύτερη ερώτηση ήταν αν εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό ο κ. Παπαγγελόπουλος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.