Στο χείλος του γκρεμού ξενώνας για την υποδοχή παιδιών και εφήβων που κινδυνεύουν

Η ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στον Γιάννη Βρούτση για «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:34
15/10/2019
Στο χείλος του γκρεμού ξενώνας για την υποδοχή παιδιών και εφήβων που κινδυνεύουν
5
loading

Για το θέμα της χρηματοδότησης του ξενώνα βραχείας και έκτακτης φιλοξενίας παιδιών και εφήβων θυμάτων παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης, «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Στην ερώτησή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι έχουν προκύψει προβλήματα χρηματοδότησης του φορέα ο οποίος λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης από το 2007 «και αποτελεί τον μοναδικό ξενώνα επείγουσας φιλοξενίας σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με δυνατότητα για υποδοχή παιδιών και εφήβων σε κίνδυνο εντός 48 ωρών».

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση ότι με απόφασή της μετέφερε για το έτος 2019 την υποχρέωση χρηματοδότησης του ξενώνα από το υπουργείο Εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «χωρίς όμως», όπως τονίζει, «την εξασφάλιση των ανάλογων πιστώσεων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την κάλυψη μόνο του 12% του ετήσιου κόστους».

«Πρόκειται για περικοπή ύψους που θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα λειτουργίας του ξενώνα», υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης, και προσθέτει ότι, «πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, δεδομένου ότι η συνέχιση λειτουργίας του, αλλά και η δημιουργία νέων τέτοιων δομών επείγουσας φιλοξενίας, αποτελούν πάγια και διαρκή ανάγκη στον τομέα της παιδικής προστασίας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 ερωτά τέλος τον υπουργό Εργασίας, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε, να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας για το οικονομικό έτος 2019, να ρυθμιστεί ένα βιώσιμο χρηματοδοτικό καθεστώς για την εξασφάλισης της συνέχισης λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής και να μην προκληθούν περαιτέρω ελλείψεις στο σύστημα παιδικής προστασίας μέσα από το κλείσιμο της μοναδικής δομής επείγουσας φιλοξενίας σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar SER 30

  Ο ΠΕΝΘΕΡΟΣ ΣΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΝ ΡΗΜΑΞΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΤΟΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΣΤΟΥΚΑΡΕ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕ . Ο ΙΔΟΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΣΚΑΣΜΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ '' ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ '' ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ . ΕΑΝ ΔΕΝ '' ΒΓΑΙΝΕΙ '' ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ '' ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΤΑΝΟΙΞΑΝΕ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ . ΑΛΛΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΠΑΣΤΑΚΩΘΗΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΟΥΣΤΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ . ΜΕ ΞΕΝΟ ΠΩΠΟΥΔΑΚΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ .

  1. avatar Τι λες ρε βλαμένε;;;

   Διάβασε να μάθεις γιατί χρεωκόπησε!!!

 2. avatar Sg

  Το χαμόγελο θέλει ολάκερη την πίτα...

 3. avatar Γιανη..

  ..βαλε το χέρι στην τσέπη σου και άσε τις κούφιες ερωτήσεις.. οι δικές μας μονο ψιλοκερματα έχουν κ οι δικές σου μονο 500αρικα.

 4. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

  Η μπαρούφα στην Βουλή η μπαρούφα στην Βουλή η μπαρούφα στην Βουλή!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει