Βουλευτές της κυβέρνησης να χειροκροτούν έναν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που τοποθετείται στη Βουλή είναι μια εικόνα που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτό συνέβη σήμερα πάντως, όταν μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είχε προηγηθεί η ένταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή, η οποία απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τα οποία σύσσωμα συντάχθηκαν απέναντι της.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν στους Βούλγαρους τη Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον χειροκροτούν την ώρα της ομιλίας του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, συντάχθηκε πλήρως με τον κ. Δένδια, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας, πως δεν επιτρέπουμε σε ναζί να υπερασπίζονται το σύνταγμα μας. Πρόσθεσε δε, ότι όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Κασιδιάρη θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα του κοινοβουλίου.

Παπαδημούλης: Πολύ θετική η κοινή αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής

Η κοινή αντίδραση Κοντονή-Δένδια κατά της Χρυσής Αυγής είναι πολύ θετική, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία σημειώνει:

«Επιτέλους! Η κοινή αντίδραση Κοντονή-Δένδια κατά της ΧΑ, είναι πολύ θετική. Να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου οφείλουν να απομονώσουν ασφυκτικά, ηθικά και πολιτικά, τους υμνητές του Χίτλερ!».