Ο πρώτος Περιφερειάρχης που θα συναντήσει ο πρωθυπουργός θα είναι ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τις καταγγελίες με αφορμή τις δηλώσεις Αυγενάκη για την χρηματοδότηση της περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση στέκομαι περισσότερο στην Θεσσαλία. Επειδή δεν είμαστε μια κυβέρνηση τριών μηνών αλλά 4 ετών και 3 μηνών υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αποδεικνύεται το αντίθετο. Ότι η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση δημάρχου η περιφερειάρχη. Είναι λόγια του αέρα όλες αυτές οι καταγγελίες. Και στην Θεσσαλία και αλλού δεν θα συνδεθούν οι διαδικασίες της αποκατάστασης με βάση του που προέρχεται πολιτικά ο κάθε τοπικός άρχοντας.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με όλους τους νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες. Ο πρώτος που θα συναντήσει θα είναι ο κ. Κουρέτας».

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη όσον αφορά στον δήμο Χαλανδρίου είπε: «Προφανώς είμαστε και απέναντι πολιτικά στον δήμαρχο Χαλανδρίου αλλά δεν θα υποχρηματοδοτήσουμε τον δήμο του γι’ αυτό. Οι μάχες δίνονται και θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε. Έχουμε κερδίσει το 60% των περιφερειών και λάβαμε και τα μηνύματα».

Διέψευσε ότι υπήρξε πρόθεση να τεθεί εκτός κυβέρνησης ο κ. Αυγενάκης.

«Ο Μητσοτάκης υποστήριξε το σύνολο των επιλογών του και ο Κασσελάκης πήρε το αεροπλάνο και πήγε Αμερική»

Πολλές ερωτήσεις για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και πως το εισέπραξε η κυβέρνηση αλλά και τι έφταιξε δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Εμείς, εισπράττουμε τα μηνύματα του συνόλου των εκλογών. Ενώ υπήρχε η διατύπωση της έκφρασης πολιτική κυριαρχία μετά τον α γύρο εμείς δεν πιστεύουμε στην λέξη κυριαρχία αλλά εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί σε δύσκολες συνθήκες», είπε.

Και συνέχισε: «Οι πολιτικοί συσχετισμοί αποτυπώνονται στον πρώτο γύρο καθώς εκεί συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Εκεί φάνηκε η ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση. Υπήρξαν αποτελέσματα στον β γύρο που δεν επιβεβαίωσαν την επιλογή των προσώπων.Όταν κάνεις επιλογές και είσαι κόμμα εξουσίας οφείλεις να τις στηρίζεις για να κερδίσεις.Είμαστε κυβέρνηση του 41% και όχι του 51%. Για παράδειγμα: στην Θεσσαλονίκη στον α γύρο οι πολίτες είχαν να επιλέξουν Τζιτζικώστα και Ζέρβα. Ούτε 51,8% που πήρε ο κ. Τζιτζικώστας έχει η ΝΔ ούτε 27% που πήρε ο κ. Ζέρβας. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν είναι ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση αφού στις περιφέρειες πήρε παραπάνω ποσοστό.

Το αποτέλεσμα με τα μηνύματα είναι σίγουρα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την κυβέρνηση καθώς αποτυπώθηκαν καλύτεροι συσχετισμοί και γιατί είχαμε 8 νικηφόρες περιπτώσεις στις 13 περιφέρειες. Είχαμε 4 που προέρχονται από τον δικό μας ιδεολογικό χώρο και μόνο μια περίπτωση που κέρδισε η αντιπολίτευση. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν κέρδισαν οι επιλογές μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «Ο πρωθυπουργός υποστήριξε το σύνολο των επιλογών του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη μέρα των εκλογών πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Αμερική. Το αν είναι νικητής ή ηττημένος εκείνος που έκανε 13 επιλογές και κέρδισε τις 8 φαίνεται εκ των πραγμάτων. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Ούτε όπως έγινε στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ βάλαμε χαμηλά τον πήχη και συμπεριφερόμαστε με αλαζονεία γιατί κέρδισε την Αθήνα αλλά και την Θεσσαλία με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατεβαίνεις σε καμία πολιτική μάχη για να χάσεις όταν είσαι κόμμα εξουσίας. Εμείς δεν ζητήσαμε όπως ζήτησαν οι άλλοι να μαυρίσουν υποψήφιους».

Χαρακτήρισε ξεκάθαρη την αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών και ως προς την Αθήνα κέρδισε ο κ. Δούκας και έχασε ο κ. Μπακογιάννης ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ και στον πρώτο γύρο πήρε ποσοστό σαν αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές η ΝΔ. Εμείς δεν κρίνουμε εκ των υστέρων τις επιλογές μας.