Τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία και κατόπιν κατευθύνθηκαν στο στέκι τους. Εκεί που έδιναν συχνά-πυκνά ραντεβού για να τα πουν από κοντά.

Μέχρι πρότινος, στο εστιατόριο «Αγορά» κοντά στο Hilton, μοιράζονταν το ίδιο τραπέζι οι: Γιάννης Δαλιανίδης,  Κώστας Βουτσάς, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη, Ηλίας Ψινάκης και από τις ιστορίες που έλεγαν, οι φωνές και τα γέλια τους ξεπερνούσαν σε ένταση το θόρυβο από τις παράλληλες συνομιλίες των θαμώνων.

Χθες, μετά την κηδεία του «πατέρα» του ελληνικού μιούζικαλ οι τέσσερις τους κατευθύνθηκαν στο στέκι τους… αλλά έλειπε ο Γιάννης. Τα λόγια… λιγοστά και η θέση που καθόταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης… κενή.

Μετά από λίγη ώρα βουβού πένθους, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ψινάκης ζήτησε τον λογαριασμό αλλά τελικά δεν πλήρωσε αν και επέμενε. «Το τραπέζι, το κάνει ο Γιάννης» του είπε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και κάπως έτσι έκλεισε ένας κύκλος… συναντήσεων με τον σκηνοθέτη που έκανε τον ελληνικό κινηματογράφο να χορέψει… στους σκηνοθετικούς ρυθμούς του.