Την κατασκευή Μεσογειακού Χωριού με την συμβολή και ιδιωτών, προτείνει ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Παύλος Μαρκάκης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων «ΒΟΛΟΣ 2013», Γιώργο Κολέτσο, κατέθεσε την πρόταση αυτή, ενώ σύντομα αναμένεται να την συζητήσει και με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη.

Ο κ. Μαρκάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ Βόλου, σήμερα το πρωί, δήλωσε αντίθετος στην λύση των κρουαζιερόπλοιων για την φιλοξενία των αθλητών στη διάρκεια των Μεσογειακών, τονίζοντας ότι δεν θα μείνει κάποια προστιθέμενη αξία στην περιοχή, μετά το τέλος των Αγώνων.

Εξάλλου, όπως είπε, το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί για την ενοικίαση των πλοίων δεν είναι ευκαταφρόνητο. «Το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλει η κυβέρνηση για την μίσθωση δύο κρουαζιερόπλοιων, ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα πάρουν οι εφοπλιστές και θα φύγουν. Δεν πρόκειται αν γίνουν έργα υποδομής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παύλος Μαρκάκης έφερε ως παράδειγμα την πόλη της Λάρισας, η οποία προτείνει την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού σε δημοτική έκταση ή και ιδιωτική. Την ίδια ώρα, σημείωσε, ο Δήμος Βόλου δεν έχει να προτείνει κάτι αντίστοιχο, αλλά περιορίζεται στη λύση των κρουαζιερόπλοιων.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι θα μπορούσε ο δήμος να παραχωρήσει κάποια δημοτική έκταση ή και ιδιωτική, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος για να επενδύσουν ιδιώτες και να απασχοληθούν εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων, για την κατασκευή του Μεσογειακού χωριού.

Πηγή: magnesianews.gr