Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (26/7) στην Μάνδρα Αττικής με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βάζουν τα δυνατά τους για να τεθεί υπό έλεγχο. Η Σάσα Σταμάτη έκανε μία ανάρτηση για την πολύπαθη περιοχή – που είναι κι ο τόπος όπου μεγάλωσε – κι υπενθύμισε την τραγωδία που υπήρξε στην περιοχή με τις πλημμύρες το 2017.

«Η Δυτική Αττική από πολλούς θεωρείται μια υποβαθμισμένη περιοχή. Εμένα είναι ο τόπος μου και τον πονάω. Οι άνθρωποι εδώ είναι βιοπαλαιστές. Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει τόσα πολλά!!! Πάντα όμως βρίσκουν τη δύναμη να σηκωθούν. Εύχομαι αυτήν τη φορά να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές!!!

Θυμόμαστε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις πλημμύρες που κόστισαν το 2017. 24 συνάνθρωποί μας έφυγαν τόσο άδικα» έγραψε η Σάσα Σταμάτη.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Μάνδρα

Σύμφωνα, πάντως με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής, καθώς εμφανίζονται μόνο διάσπαρτες εστίες εντός της καμμένης έκτασης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17.05 το απόγευμα ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προσήχθησαν δύο άτομα.

Τέλος, από τη μεριά της ΕΛΑΣ έγινε γνωστό πως έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην περιοχή. Νωρίτερα, στις 18.02 στάλθηκε μήνυμα για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νέου Πόντου και Νέας Ζωής.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Νέος Πόντος και Νέα Ζωή εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα.