Το αναποδογυρισμένο σκάφος που εντοπίστηκε στον κόλπο Χανίων, σημαίνοντας συναγερμό το μεσημέρι της Πέμπτης (16/9) στο λιμενικό, ήταν τελικά ένα καταμαράν το οποίο είχε ναυαγήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου ανοιχτά της Κύθνου και παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα, φτάνοντας μετά από 13 ημέρες μέχρι τα Χανιά.

Του ανταποκριτή μας από το Flashnews.gr στην Κρήτη

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λιμενικοί των Χανίων οι οποίοι μετέβησαν στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου των Χανίων ανοιχτά της νησίδας Θοδωρού όπου εντοπίστηκε το αναποδογυρισμένο σκάφος.

Οι Λιμενικοί πήγαν αρχικά στο σημείο με στόχο να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος και έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν πως πρόκειται για το ιστιοφόρο καταμαράν «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Π.11515, το οποίο είχε ναυαγήσει λόγω εισροής υδάτων, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά της νήσου Κύθνου.

Όπως είχε ανακοινωθεί τότε από το λιμενικό, τα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος είχαν διασωθεί από ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ «το “ΚΑΛΥΨΩ” βρισκόταν ημιβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή περί τα 8 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Αγίου Δημητρίου ν. Κύθνου, καθώς δεν κατέστη δυνατή η περαιτέρω ρυμούλκησή του». Σημειώνεται πως εκείνες τις ημέρες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης και 7 μποφόρ.

Το ημιβυθμισμένο αναποδογυρισμένο σκάφος παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και «ταξίδεψε» στο νότιο Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος σε απόσταση περίπου 250 ναυτικών μιλίων μέχρι να εντοπιστεί σήμερα στον κόλπο των Χανίων και αποτελεί ευτύχημα το ότι δεν προσέκρουσε πάνω του κάποιο από τα πολλά σκάφη που πλέουν στα πελάγη.

Το σκάφος αναμένεται να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο.

Δείτε εικόνες από το σημείο: