Διαψεύδει η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ), δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τα οποία αναφέρονται σε στάση πληρωμών, με αφορμή καταγγελίες που διατύπωσαν οι επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας. Οι τελευταίοι υποστήριζαν ότι η εταιρεία έχει πάψει να πληρώνει και ότι οι μελέτες κτηματογράφησης έχουν «παγώσει» από τον Απρίλιο.

«Είναι απολύτως ανακριβές ότι η ΕΚΧΑ Α.Ε. έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών και ότι τα χρήματα των τελών κτηματογράφησης δεν είναι διασφαλισμένα. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και προβλήματα, τα οποία όμως ξεπερνιούνται», υπογραμμίζει το .

Ξεκαθαρίζει δε ότι τα «χρήματα της ΕΚΧΑ ΑΕ είναι απολύτως διασφαλισμένα σε λογαριασμούς της εταιρείας και έχουν εξασφαλιστεί και υψηλά επιτόκια».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν διακυβεύεται η πορεία του έργου και δεν διακινδυνεύει η λειτουργία της εταιρίας. Αντίθετα, κάθε μέρα που περνά επιταχύνεται όλο και περισσότερο η προσπάθεια και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου».

«Το ενδιαφέρον του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Κυβέρνησης για την πορεία του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου και τις διαδικασίες επιτάχυνσής του είναι αποδεδειγμένα αδιάλειπτο και διαχρονικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.