Το συγκινητικό μήνυμα γιατρού που νοσηλεύεται με κορονοϊό: «Κανείς δεν είναι άτρωτος»

«Δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία. Χρειαζόμαστε ενίσχυση του συστήματος άμεσα»


ΕΛΛΑΔΑ
13:30
14/10/2020
Το συγκινητικό μήνυμα γιατρού που νοσηλεύεται με κορονοϊό: «Κανείς δεν είναι άτρωτος»
4
loading

Για την περιπέτεια που περνά μίλησε σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης (14/10) ο παθολόγος Ηλίας Σκοπελίτης ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο όπου και εργάζεται το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. «Κανείς δεν είναι άτρωτος» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο γιατρός εστίασε στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με νοσηλευτές και γιατρούς άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι «παρόλο που περίμεναν το δεύτερο κύμα «δεν υπήρξε ένας προγραμματισμός και μια άμεση κινητοποίηση ώστε να προστεθεί προσωπικό και να φτιαχτούν τμήματα Covid». «Δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία. Χρειαζόμαστε ενίσχυση του συστήματος άμεσα», είπε.

Όπως αποκάλυψε επί 13 ημέρες βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι του, όμως την 14η η κατάσταση του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται έως και σήμερα σε ειδική μονάδα Covid. Για λόγους ασφαλείας δεν τον έχει επισκεφθεί κανείς από τον συγγενικό του περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες, όπως εξήγησε.

Ο Ηλίας Σκοπελίτης, ανήκει στους γιατρούς που στελεχώσανε την μονάδα Covid που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Πρόκειται για μια μικρή μονάδα που έγινε με ελάχιστες υποδομές» δήλωσε.

Αναφερόμενος στον κίνδυνο που υπάρχει στους κλειστούς χώρους επεσήμανε πως η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των πολιτών. «Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι το πρόβλημα, δεν φταίει ο κόσμος που δεν τηρεί όλα τα μέτρα, το κύριο πρόβλημα είναι οι κλειστοί χώροι (π.χ. οι κλειστοί χώροι εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς)», τόνισε.

«Είναι ένας ιός που μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για έναν ιό που δεν πρέπει να τον αψηφά κανένας», είπε ο κ. Σκοπελίτης.

Τέλος ζήτησε στον κόσμο να προσέχει υπογραμμίζοντας «αυτό το νόσημα δεν είναι απρόσβλητο, οι καινούριες θεραπείες αρχίζουν να μπαίνουν στο σκηνικό, αρκετός κόσμος θα τα καταφέρει, χρειάζεται προσοχή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Φυλακή στους Παραγκάρχες

  Μα φόραγε μάσκα! Πως κόλλησε;

 2. avatar Ρε παιδιά πάνε καλά;;

  Υπάρχει περίπτωση κάποιος άνθρωπος να μην αρρωστήσει ποτέ;;; ειδικά από γρίπη και ιώσεις...μην πω για καρκίνο τα ποσοστά.Γιατι τόσος φόβος; τέτοια παραπληροφόρηση; έλεος πια σας βαρεθηκαμε ....άκου άτρωτος υπάρχει κάποιος άνθρωπος που είναι άτρωτος σε κάτι;;;;;

 3. avatar γιατρέ μου

  από τη στιγμή που φάγαμε το ρημαδιασμένο το μήλο και εξήλθαμε του Παραδείσου, κανείς μας δεν είναι άτρωτος κι από τίποτα ( ατυχήματα, εγκεφαλικά, καρκίνους, καρδιοπάθειες κλπ). Περαστικά σας.

 4. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Χωρίς νεκροψίες και ιατρικόυς φακέλους σε συγγενείς... Έρχονται και οι εξωγηινοιιιιι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει