Ο Νίκος Αλεξίου έγινε γνωστός τη δεκαετία του ΄90. Εκείνη την εποχή υποδυόταν τον σμηνίτη Πλαπούτα, στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά».

Και μπορεί οι περισσότεροι να τον θυμούνται ως έναν από τους τρεις που έπαιρναν εντολή από το νέο σμήναρχο, Επαμεινώνδα Κάκαλο, όμως εκείνος προχώρησε και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θέατρο. Μάλιστα, έχει σηκώσει αρκετές φορές το βάρος μιας ολόκληρης παράστασης. Και υποστηρίζει: «Το φορτίο είναι βαρύ γιατί είσαι μόνος σου. Χρειάζεσαι αρκετή ενέργεια και συγκέντρωση. Φανταστείτε τι θα γίνει αν ξεχάσει ο ηθοποιός κάποια στιγμή μία λέξη», έχει πει. Αναφέρει πάντως ότι η κατάσταση στο θέατρο είναι χαοτική.

Ο Νίκος Αλεξίου αυτή την περίοδο «διαπραγματεύεται» τον έρωτα στη φυσική και μεταφυσική του διάσταση, μέσα από έναν καθημερινό διάλογο στην παράσταση «ΕΡΩΣ: Η ενθύμησις ενός διαλόγου».

Η παράσταση, όπως λέει, επιχειρεί να διεισδύσει σε πράγματα που υπάρχουν ξεχασμένα στην ψυχή και ζητούν να βγουν στο φως της συνείδησης, να τα «θυμηθούμε».

Υποστηρίζει ότι: «Ο έρωτας είναι το πανούργο τέχνασμα της φύσης, που ζητεί την αναπαραγωγή. Και υπάρχει και ο έρωτας για πράγματα και ιδέες, που οδηγούν σε γέννα της ψυχής και του νου. Ερωτευόμαστε αυτό που θέλουμε να μας σώσει από τον εαυτό μας, τη ζωή μας, τον θάνατό μας».

Ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη συμμετοχή του. Παρά την κρίση που περνά ο χώρος του, εκείνος θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική, δεδομένου, όπως λέει, ότι όποιος έχει ταλέντο, καλό είναι να δοκιμάζει την τύχη του.

Όμως, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης πάντα της υπάρχουσας κατάστασης, οι νέοι να έχουν εναλλακτικές. Κάνει σχέδια για το μέλλον αλλά προτιμά να είναι συγκρατημένος. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει και παρακολουθεί την επικαιρότητα και φροντίζει να είναι ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει γύρω του.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».